HomeBeautyAlles over een Keratinebehandeling voor jouw haar

Alles over een Keratinebehandeling voor jouw haar

Artiesten moeten ook hun haar verzorgen. Daarnaast is een hair stylist ook een creatief beroep en hoort een hair stylist dus ook thuis tussen de creatievelingen en Life of an Artist. Heb jij droog haar of zelfs kroes haar? Dan kan een keratine behandeling jouw haar uitkomst bieden. Wat is een keratine behandeling nou precies en hoe werkt dit?

Wat is keratine eigenlijk?

Keratine is een vezeleiwit en komt voor in het lichaam van ieder mens. Het vezeleiwit zit in het haar, de nagels, de huid en de tanden en zorgt voor versterking. Als jij regelmatig je haar stijlt, föhnt, krult of verft, omdat je natuurlijk vaak een nieuwe look wil, dan verliest het haar natuurlijke keratine en wordt het minder mooi.

Een keratine behandeling is een behandeling waarbij het beschadigde haar gevoed wordt met nieuwe keratine, dit zal weer prachtige en gezonde lokken opleveren. Als je een keratine behandeling gaat doen bij een kapper, dan zal de kapper keratine op jouw haar aanbrengen, waarna deze intrekt in je haar. Houd er rekening mee dat dit best een behoorlijke tijd kan duren, zo ongeveer 2,5 tot 4 uur. Dit komt doordat je haar plukje voor plukje wordt behandeld.

Na een keratinebehandeling zal je haar veel sneller en ook veel makkelijker in het juiste model komen. Naast dat je haar gezonder is, zul je dus ook veel minder tijd kwijt zijn aan het krullen of stijlen van je haar.

Na de keratinebehandeling


Hoe lang je kunt genieten van het resultaat verschilt. Het ligt eraan welk product er is gebruikt, welke kapper je heeft geholpen en natuurlijk aan jouw haar. Maar gemiddeld blijft het resultaat van een keratine behandeling ongeveer vier maanden zitten en heb je dus 4 maanden prachtig glanzend haar.

Om zolang mogelijk te genieten van het resultaat is het een goed idee om de juiste shampoo en conditioner te gebruiken. Je kunt het beste aan je kapper vragen welke shampoo en conditioner het beste werken voor jou.

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments