HomeMusicDoorbreken als muziek talent. Hoe dan?

Doorbreken als muziek talent. Hoe dan?

Doorbreken als muziek talent. Hoe doe je dat toch? Hoe kom jij er tussen.

Hoe wordt je ineens famous en krijg je fans?

Om heel eerlijk te zijn denk ik dat het niet altijd te maken heeft met hoe goed jouw muziek is, maar of mensen je gewoon leuk vinden. Je hebt de x-factor. Je hebt iets aparts.Je hebt je uiterlijk mee, je hebt je persoonlijkheid mee. Of misschien heb je dat allemaal niet, maar ben je gewoon opgekomen op het juiste moment toen er nog niet veel mensen beroemd waren. Timing is key!

Ik bedoel kijk naar de Kardashians. Ze hebben zoveel fans, maar geen talent. Mensen vinden hen gewoon leuk. Misschien juist wel omdat ze zo fake zijn en ze zijn gewoon beroemd.

Ook zijn er bekende succesvolle rappers die helemaal niet goed zijn, denkt aan Josylvio bijvoorbeeld. De muziek is mhaw en inhoudelijk niet heel sterk, maar toch heeft hij veel fans en succes. Hij is opgekomen in 2016. In een tijd waar er nog niet zoveel rappers waren. Nu wil iedereen rapper worden en zal het lastiger zijn ertussen te komen. Zal zijn uiterlijk en persoonlijkheid ook een rol spelen? Of de marketing? Brainpower is bijvoorbeeld veel sterker maar minder populair.

Hoe kom je er tussen? Hoe maak je je muziek bekend?

1.Youtube ofcourse

Maak dope video’s en wordt ontdekt op Youtube. Miljoenen mensen zoeken dagelijks naar leuke muziek en video’s op YouTube. Promoot vervolgens je Youtube kanaal op andere social media kanalen.

2. Social media

You need Instagram, Facebook en TikTok. Met name TikTok is nu populair onder onder jongeren. Het is tegenwoordig wel een strijd op de gram om likes en volgers. Zelfs de grotere artiesten kopen likes en volgers om zo populairder en succesvol te lijken. Laat je hier niet gek doormaken. Begin klein, denk groot.

3. Wil je echt professioneel overkomen? Neem een website!

Een website is een musthave. Zorg dat je jezelf professioneel neerzet. Een echte artiest doet het gelijk doet. Begin bijvoorbeeld een muziek blog met leuke informatieve artikelen en laat een mooie biografie schrijven. Koppel al je social media kanalen en YouTube/Spotify etc. Jij bent een professionele artiest klaar voor het echte werk en kan geboekt worden. Je hebt niet persee een agency nodig hiervoor. Do-it-yourself spirit!

4.Samenwerken met andere artiesten

Wat Josylvio en Frenna bijvoorbeeld heel goed doen is samenwerken met bekende opkomende artiesten. Zo blijf je zelf ook in de spotlights en relevant. Maar meestal is dit gewoon uit eigenbelang. Ik zie nog weinig artiesten die juist nieuwe artiesten een zetje geven en op een track zetten. De artiesten wereld is ook hard. Nog niet bekend? Dan zal je niet snel een samenwerking met een bekende artiest hebben, maar je kan het wel altijd proberen natuurlijk. Wie weet vindt je een gunner die het talent in jou ziet!

5.Spotify of course

Deel je muziek op Spotify. Iedereen zit tegenwoordig op Spotify. Soundcloud is een beetje oldskool, maar kan je ook proberen uiteraard. Verder kan je denken aan Apple music en Deezer.

6.Stuur je demo naar platenlabels

Wie niet waagt, wie niet wint. Wie weet horen ze jou talent en wordt je getekend bij jouw favoriete label.

Benieuwd naar bekende rap labels? Check this.

Yes, go for it!

Nog meer tips voor ons platform en mede muzikanten? Laat het vooral weten!

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments