HomeMusicDotan’s ‘Louder’: een ode aan authentiek zijn

Dotan’s ‘Louder’: een ode aan authentiek zijn

Vandaag brengt Dotan officieel zijn nieuwe single ‘Louder’ uit. Het is de tweede single van Dotans nieuwe project en brengt hem terug naar zijn folkwortels. Tokkelende gitaren, live-bandpercussie, samenzang en blazers vormen de belangrijkste elementen van de sound, altijd met dat kenmerkende geluid dat Dotan in al zijn nummers heeft. Hij heeft het nummer volledig zelf geschreven en geproduceerd.

Over ‘Louder’ zegt Dotan: “Ik schreef ‘Louder’ in 2022 op de bank in een oud, krakkemikkig Airbnb in Los Angeles. Het kwam eruit als een universele, vrolijke protestsong. Iedereen maakt in het leven wel eens mee dat er mensen zijn die je vertellen dat je stil of anders moet zijn, vooral in de tijd waarin we nu leven. En ineens wist ik het: juist als mensen jou vertellen dat je normaal of rustiger moet doen en moet afzwakken… ‘be louder’. Muzikaal gezien is dit het vrolijkste en meest opbeurende liedje dat ik ooit heb gemaakt, en dat voelt heel goed. Ik hoop dat dit het nummer is waarop mensen mee zullen schreeuwen, op mee zullen dansen en zullen voelen dat het oké is om een beetje anders te zijn”.

Daarnaast heeft Dotan aanstaande maandag 29 januari een uitverkochte show in Carré – Royal Theatre in Amsterdam, ter ere van zijn tienjarig jubileum van het album ‘7 Layers’. Naast nummers van dat album zal hij uiteraard ook ‘Louder’ spelen. Deze show wordt gevolgd door een Europese solotournee. De release van ‘Louder’ gaat gepaard met tal van radio- en tv-optredens door heel Europa.

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments