HomeMusicZeven Edison Pop nominaties voor Top Notch en Noah’s Ark. Like what?

Zeven Edison Pop nominaties voor Top Notch en Noah’s Ark. Like what?

Voor Edison Pop 2022 zijn het populaire label Top Notch en Noah’s Ark wederom hofleverancier gebleken. Gisteren en vandaag werd bekend gemaakt dat maar liefst zes artiesten, met zeven nominaties in vier verschillende categorieën kans maken op de prestigieuze prijs. Frenna (Hiphop), Kevin (Hiphop), Lijpe (Hiphop), S10 (Alternative en Song), Froukje (Alternative) en $hirak (Album) werden verrast met hun nominatie, waarvan S10 zelfs met twee. Universal Music, waar Top Notch en Noah’s Ark intensief mee samen werkt, is hiernaast nog genomineerd met Chef’s Special (Videoclip) en Son Mieux (Rock). Hiermee pakken Universal Music, Top Notch en Noah’s Ark als ‘familie’ de meeste nominaties dit jaar, met een totaal van 9. Like what? Goed bezig. Top Notch laat zich niet uit het veld slaan ondanks dat veel artiesten independent verder gaan.

“Het is bijzonder om te zien dat we anno 2022 naast de hoeveelheid nominaties vooral ook zo’n breed spectrum aan artiesten vertegenwoordigen. We zijn als team elke dag bezig om precies dát te doen; een platform bieden aan iedereen die toffe shit maakt en dat versterken.”
 – Vincent Patty (directeur Top Notch & Noah’s Ark)

Info genomineerden met fragmenten uit de jurymotivaties

S10 (Alternative en Song)
: Met de teller op meer dan 17 miljoen streams voor ‘Adem Je In – Remix’ en haar aankomende deelname aan het Eurovisie Songfestival zit S10 in de lift en het plafond is nog lang niet in zicht. In deze lijn mag ze nu ook twee nominaties in ontvangst nemen in de categorieën ‘Alternative’, die ze ooit al een keer mee naar huis nam, en ‘Song’ voor de remix ‘Adem Je In’ met Frenna en Kevin.

Froukje (Alternative): In de categorie ‘Alternative’ heeft Froukje haar allereerste Edison-nominatie op zak; terwijl haar carrière pas net van start is gegaan. Met haar EP Licht en Donker maakte ze enorme indruk. Zo waren alle vinyl exemplaren binnen no-time uitverkocht en staat haar de komende tijd ook een uitverkochte tour te wachten. Waar we eindelijk ‘Ik Wil Dansen’ live zullen horen, dat door 3voor12 werd uitgeroepen tot ‘Song van het Jaar 2021’.

Kevin (Hiphop): Nadat hij vorig jaar met zijn album Animal Stories een Edison in de wacht sleepte in de categorie ‘Hiphop’, is hij ook dit jaar weer een van de gegadigden. Dit keer voor zijn album Grote Versnelling. Ook internationaal werd dit opgepakt met een plek in de top 5 Top Debut Albums (wereldwijd). Ter ere van zijn album-release opende Kevin een tijdelijke Nightshop, volledig in de thema van de plaat ‘Grote Versnelling’. En 21 mei staat hij in een uitverkocht Rotterdam Ahoy.

$hirak (Album): Met al twaalf nummer 1-noteringen in zes jaar domineert de producer de Nederlandse hitlijsten. Na deze successen en het legendarische album New Wave, dat hij volledig heeft geproduceerd, waren de verwachtingen voor zijn debuutalbum dan ook hoog. De plaat Talou maakte alle verwachtingen waar met een line-up van maar liefst 22 gast-artiesten, waaronder Ronnie Flex, Jonna Fraser, Josylvio en Boef.

Frenna (Hiphop): Met meer dan 1 miljard streams mag Frenna zich een van de grootste artiesten van Nederland noemen. Op zijn album Highest, dat genomineerd is in de categorie ‘Hiphop’, zijn meerdere internationale samenwerkingen te horen, zoals rapcrews D-Block Europe en NSG. Voor de bijzondere samenwerking met de Nigeriaanse ster-zangeres Yemi Alade ging Frenna terug naar zijn roots in Ghana, waar ze de videoclip voor ‘Handle It’ schoten.

Lijpe (Hiphop): Met vier #1 albums op zijn naam mag Lijpe zich zeker scharen tot de top van de Nederlandse Hiphop. Verzegeld is de opvolger van Dagboek, een album met meerdere samenwerkingen in plaats van alleen solo tracks. Zijn muziek ademt ‘realness’ en als rappende verhalenverteller is hij een van de beste in zijn soort. Hij is consistent als het gaat om het leveren van kwaliteit en met zijn enorme verteltalent blijft hij je boeien.

Welke van deze gevestigde artiesten en nieuwkomers uiteindelijk met een Edison naar huis gaat wordt bekendgemaakt op 11 april aanstaande tijdens de AFAS Edisons, een besloten evenement in het AFAS Theater Leusden.

Benieuwd? Hou ons in de gaten.

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments