HomeArt & DesignTop Notch en Oscam openen expositie "Bout IT"

Top Notch en Oscam openen expositie “Bout IT”

Art: we love it! Lees gauw verder.

Afgelopen zaterdag opende Top Notch samen met het Open Space Contemporary Art Museum (OSCAM) de tentoonstelling BOUT IT #3. Deze tentoonstelling staat in het teken van feminiene perspectieven op hiphop en de invloed daarvan. Een groot aantal artiesten, kenners en kunstenaars dragen bij aan de tentoonstelling: van old school MC’s tot de nieuwste generatie artiesten. Ook zullen er werken te zien zijn van de kunstenaars Dana Lixenberg, Marian Genet, Cheraine Baljé en Marjorie Richards. De volledig door vrouwen tot stand gekomen tentoonstelling is te zien tot en met 16 juli 2022.
Hiphop is meer dan muziek: het is zowel een vorm van persoonlijke expressie als een gedeelde cultuur. Vrouwelijke rap-iconen zijn cruciaal voor de groei van het genre, maar hun invloed wordt niet altijd benoemd, gezien of erkend. Niet alleen als ode, maar ook om te inspireren en kennis te delen hebben Top Notch en OSCAM wederom hun krachten gebundeld tijdens BOUT IT #3. Hier highlighten zij Nederlandse en internationale vrouwelijke artiesten en kunstenaars, die onmisbaar zijn in de scene.

“Ik hoop dat jullie door deze expositie geïnspireerd raken om te dromen, maar vooral ook om te durven en om te doen.  Ik hoop dat jullie inspiratie halen uit de vele vrouwen die de hiphop rijk is. De pioniers, de voorvechters, de barrièrebrekers. Deze vrouwen en nog veel meer voor hen en na hen hebben hun plek in de hiphopcultuur geclaimd en hebben een deur open getrapt voor degenen na hen.”

– Salima Khatraoui, A&R-manager Top Notch Noah’s Ark

Top Notch is een label dat aan de basis staat van de ontwikkeling van de hiphopcultuur in Nederland. Het creëren van ruimte voor en gesprek over feminiene perspectieven is een belangrijk onderdeel van het DNA. Vandaag de dag is bijna de helft van de medewerkers en het merendeel van de managers vrouw. Tijdens de opening werd een inspirerende speech gehouden door Salima Khatraoui, A&R-manager bij Top Notch en Noah’s Ark. “Ik kan mezelf de eerste vrouweljke A&R-manager in de geschiedenis van Top Notch en Noah’s Ark noemen. Niet omdat ze zochten naar een nieuwe A&R-manager, maar omdat ik die plek heb geclaimd. En omdat ze inzagen dat een vrouwelijke A&R-manager een verrijking is”, aldus Salima. 

“Hiphop is mijn eerste liefde. Daarom is BOUT IT sinds de oprichting van OSCAM de tentoonstelling die we elk jaar moeten maken. OSCAM maakt nieuwe verhalen zichtbaar en heeft een sterk maatschappelijke insteek. Belangrijk dat we in deze BOUT IT #3 editie ons focussen op vrouwelijke en non-binaire visies.”

– Marian Duff, oprichter en directeur OSCAM

BOUT IT #3 bevestigt wederom de waardevolle samenwerking tussen Top Notch en OSCAM. De expositie en de werken van de kunstenaars Dana Lixenberg, Marian Genet, Cheraine Baljé en Marjorie Richards zullen te zien zijn tot en met 16 juli 2022. Ook zullen er screeningdagen zijn op 13 april, 11 mei en 15 juni waarop de documentaire ’Say My Name’ van Nirit Peled zal worden vertoond. In ‘Say My Name’, waarin onder meer Erykah Badu, Remy Ma en Estelle te zien zijn, worden een aantal vrouwelijke artiesten gevolgd die de barrières van ras en gender proberen te doorbreken.
mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments