Fashion bloggen in 2022. Heeft het nog wel zin? Kan je met een blog nog wel op tegen Instagram, Youtube en TikTok?

Nou als je niet van filmpjes houdt dan is bloggen anno 2022 zeker nog een goed idee. Geschreven content is nog steeds populair.

Sowieso is fashion bloggen nog een goed idee, je moet het alleen anders aanpakken om toch nog bezoekers te hebben en er geld mee te verdienen.

Veel fashion bloggers zijn overgegaan op Instagram. Ze laten hun outfits zien op de gram, maar als je nog niet zoveel volgers hebt op de gram of nog niet zo populair bent, dan is het beter om met een blog te beginnen of gewoon allebei!

Je kan namelijk ervoor zorgen dat je naast goede foto’s, ook goede blogs schrijft over producten (reviews), maar ook over nieuwe trends, andere fashionbloggers en influencers etc. Zo krijg je ook bezoekers via Google. Je moet dus werken aan SEO content. Geen idee wat dit is? Dan is het een goed idee om deze cursus te volgen.

Focus je dus niet alleen op vette foto’s, maar schrijf content waar mensen naar zoeken. Doe keyword research. Heb je hier iemand voor nodig? Neem dan hier een kijkje. De site voor alles eigenlijk voor jouw blog of online magazine.

Ook qua blogstijl is het beter om het anders aan te pakken. Ga voor een origineel design zodat andere blogs en tijdschriften jouw blog oppikken en er over schrijven. Hoe origineler hoe beter. Zorg dat je opvalt in blogland anno 2022. Standaard blog designs are out! Do it a little bit different.

Je kan ook een fashion met beauty blog combineren of bijvoorbeeld over andere onderwerpen schrijven.

Fashion bloggen in 2022? Jahoor, dat kan, maar pak het wel anders aan. Ga voor SEO, goede content, keywords en schrijf over interessante onderwerpen. Daarnaast zorg dat andere bedrijven (blogs/magazines)je zien en over jou gaan schrijven op hun blog. Promoot verder ook je blog op Facebook en andere social media zoals Twitter, Pinterest etc. Hoe meer hoe beter. Het draait anno 2022 niet alleen maar om Instagram. Bloggers zijn ook influencers en kunnen ook geld verdienen op verschillende manieren. Benieuwd hoe? Lees dit dan eens.

Go for it en probeer er gewoon tussen te komen met de juiste content en mooie foto’s.

Heb jij hulp nodig met het beginnen van een blog? Bekijk dan de stappen in onze shop.

Bron: eigen leven /eigen blogs, Beeld: Pexels

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here