HomeLifeIK ga Offline, aldus Anna Nooshin en het tijdschrift Linda meiden.

IK ga Offline, aldus Anna Nooshin en het tijdschrift Linda meiden.

IK ga offline. Doe jij al mee? Het is trending. Een break nemen van social media en van het internet en zelfs je Instagram verwijderen. Welcome to the real world, maar is er nog wel een wereld buiten het internet om anno 2022?

Social media moe? Join the club. Het draait allemaal om likes en volgers tegenwoordig. Mensen worden down of depressief als ze niet genoeg likes krijgen, want je hebt likes en natuurlijk volgers nodig voor samenwerkingen met bedrijven (als influencer) en tegenwoordig hebben veel mensen te maken met een te kort aan zelfliefde. Likes zorgen voor een opvulling van deze leegte en voor een te kort aan zelfliefde. Instagram is gewoon bad for your mental health. Lees hier meer.

Anna Nooshin is ook klaar met haar telefoonverslaving samen met het tijdschrift Linda Meiden en wil meer offline zijn. In een interview in Linda Meiden vertelt ze open en eerlijk dat ze soms ongelukkig wordt van social media, en over de negatieve invloed van likes en hate-comments.

De corona lockdown maakt het ook niet echt makkelijker om offline te gaan. Er valt namelijk niks te doen. Alles is dicht. Even je haar bijkleuren(hoog nodig), even wat leuke nieuwe wintertruien halen, even gezellig lunchen met een vriendin. Veel mensen zitten thuis en gaan toch online kijken. Op Facebook, Instagram, Twitter, op Youtube of op TikTok. Ben jij al bekend met de nieuwe trend: TikTok? Is TikTok de toekomst? De toekomst van de jongeren.

Wat kun je nou eigenlijk doen als je offline gaat? Je kan een leuke wandeling maken. Je kan een spelletje doen, een leuk bordspel bijvoorbeeld. Je kan een gesprek aangaan met je huisgenoten of vrienden (lang leven het offline leven), je kan koekjes bakken. De keuken is op zijn kop zetten (Ons niet gezien). Of kan je boekenkast uitlezen. Genoeg ideeën, maar toch makkelijk is het niet om #offlinetegaan. of toch wel?

Ik ga offline, doe jij al mee? Hebben jullie nog leuke ideeën om offline te doen?

Bron: Google &Linda Meiden, Beeld: Unsplash

mandy
mandy
me, myself and I.
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments