HomeMoneyHoeveel verdienen Instagram Influencers nou echt in 2024?

Hoeveel verdienen Instagram Influencers nou echt in 2024?

Geld verdienen op Instagram in 2024?

Je hebt het vast al eens voorbij zien komen: de Instagram influencers. Ze zouden hiermee geld verdienen, maar is dat ook echt zo? Verdienen ze ook echt geld met Instagram?

Hoeveel verdienen influencers nou echt in 2024? Je Instagram staat er waarschijnlijk vol mee: influencers met duizenden (miljoenen) volgers, nóg meer likes en de allermooiste foto’s. Ze zouden bakken met geld verdienen en hele leuke extraatjes krijgen in de vorm van gratis spullen, oftewel: they are living the dream. Maar is dat wel altijd zo? Kunnen influencers rondkomen van hun Instagramaccount of doen ze dit vaak naast een andere baan of onderneming?

Die vraag is helaas niet zo makkelijk te beantwoorden. Simpel omdat niet iedere influencer hetzelfde is. De inkomsten hangen af van heel veel dingen, zoals misschien wel het belangrijkste: het aantal volgers. We noemen iemand die op Instagram bijvoorbeeld meer dan 10.000 volgers heeft al een influencer, maar dat is natuurlijk niet te vergelijken met iemand die letterlijk instafamous is en miljoenen aan volgers heeft zoals Kylie Jenner en Kim Kardashian.

De Amerikaanse krant The Financial Times deed onderzoek naar de bedragen die influencers verdienen aan een post, waarbij er duidelijk verschillen bestaan tussen influencers met in verhouding ‘weinig’ volgers en influencers en celebrities met een giga fanbase. Zo zou een influencer met 100.000 (echte!) volgers op Instagram zo tussen de 2.000 en 2.500 euro per post kunnen vragen, terwijl dat bedrag voor celebrities met vier tot twintig miljoen volgers wel kan oplopen tot 15.000 euro per post. Pér post! Daar kan je wel goed van leven, ja.

Dat een influencer zijn hard werken is, staat vast. Het is niet zo makkelijk als gewoon leuke foto’s maken en dan zomaar duizenden likes en volgers krijgen. Nee, het opbouwen van een fanbase kost gigantisch veel tijd en moeite, laat staan het maken van die ‘perfecte’ foto’s die in onze ogen er spontaan uitzien. Hier gaan duizenden foto’s aan vooraf. Het is daarom niet zo gek dat vele influencers fulltime bezig zijn met hun Instagram.

Zoals je leest: verdienen met Instagram is dus wel mogelijk, maar het kost wel veel tijd om zoveel volgers te krijgen. Maar als jij hier je fulltime job van wil maken, waarom niet? Ga daarvoor, plaats mooie foto’s en spammen maar of naja een beetje spammen dan, dat kan altijd!

Wil jij je geld verdienen met beleggen? Is dat meer jouw ding? Bekijk dit dan eens.

Iedereen kan geld verdienen op het internet of met beleggen. Je moet alleen weten hoe en waar te beginnen.

Hou vooral vol en wees geduldig!

bron: glamour

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments