HomeMusicGlen Faria brengt na 10 jaar nieuwe studioalbum uit. Lees hier meer.

Glen Faria brengt na 10 jaar nieuwe studioalbum uit. Lees hier meer.

Na zijn debuut soloalbum, ‘Fit’, in 2013 focust rapper, zanger, producer en songwriter Glen Faria zich voornamelijk op het schrijven van muziek voor anderen. Pas als zijn broer, Melvin, in 2019 overlijdt en Glen in de vorm van persoonlijke teksten de emoties van zich afschrijft, weet hij het ineens heel helder: hij wil weer een eigen album uitbrengen.

Het album draagt de titel ‘FARIA’ en kwam op vrijdag 27 oktober uit.

Voor de sound van de 12 tracks op ‘FARIA’ grijpt Glen terug naar oude soul en ‘00s hiphop (Outkast en Kanye West), maar met de sonics van nu. Het album vertelt het verhaal van de 10 jaar die sinds de release van ‘Fit’ zijn verstreken.

“Ik zie deze plaat als de afsluiting van 10 jaar pieken en dalen. Soms barstte ik uit elkaar van geluk, soms lag ik in duizend stukjes op de grond van ellende. Na al die momenten moest ik mezelf weer opnieuw bij elkaar puzzelen. Altijd met nieuwe inzichten. Ik concludeerde vooral hoe belangrijk mijn jeugd is geweest voor hoe ik nu met dingen omga. Hoe het me heeft gevormd. De plaat is een reflectie van dat inzicht. Het is een soort reconstructie van Glen Faria.”

Van ‘FARIA’ zijn inmiddels de singles ‘Hoe Weet Je Dat’, ‘Terug Naar Nu’ en ‘Als Alles Wegvalt’ verschenen, evenals de EP ‘Mella’ – een ode aan zijn overleden broer.

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments