Dat is een goede vraag: hoe schrijf je nou eigenlijk een goede tekst? Een tekst die mensen graag lezen? Een tekst die goed leesbaar is?

Om te beginnen moet je altijd een goede intro hebben, een goede binnenvaller. Een stukje tekst waarmee je mensen triggert om verder te lezen. Its all about the intro. That is where your awesome text starts.

Verder is het een goed idee om je tekst in stukken te delen en subkopjes te geven. Het ligt eraan hoelang je stuk tekst is, maar probeer je tekst wel op ze minst alinea’s te geven, zodat het overzichtelijk is. Uiteraard is een goede conclusie ook belangrijk. Het is de afsluiter en zet vaak mensen aan het denken. A call to action.

In veel nieuwsbrieven en whitepapers kom je tegen dat goede teksten belangrijk zijn voor je website. Het spreekt je bezoekers aan en je komt er zelfs hoger mee bij de zoekresultaten zoals in Google en Bing. Hoog scoren is uiteindelijk wat je graag wil toch? Een goede tekst neerzetten die door veel mensen gelezen wordt. Ben jij een ondernemer en wil jij graag goed scoren in Google of wil jij graag creatieve teksten voor jouw bedrijf? Neem dan een kijkje bij Allround Writer.

Ik denk wel dat goed schrijven in je moet zitten en natuurlijk kan je jezelf verbeteren door middel van scholing en cursussen, maar sommige mensen zijn van nature goed in schrijven. Andere mensen kunnen misschien weer goed schilderen of goede muziek maken. Ieder heeft zo zijn talent en zo hoort het ook.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here