HomeMusicHighest: het nieuwe album van Frenna. Lees meer hier.

Highest: het nieuwe album van Frenna. Lees meer hier.

Frenna is back met een nieuw album. De Nederlandse rapper, zanger, ondernemer en kersverse vader brengt zijn nieuwe tweetalige album uit “Highest” met zowel Nederlandse nummers als internationale features met onder de Nigeriaanse zangeres Yemi Alade en de Londense rapper Young Adz van D Block Europe.

Normaal gesproken brengen veel artiesten hun nieuwe album uit op vrijdagen. Frenna kiest er voor om het toch anders te doen dan de rest: ”Als iedereen rechts gaat dan ga ik links.”. Dat klinkt voor ons herkenbaar;)

en dan de adelaar?

De adelaar is één van de sterkste roofvogels; hoog in de lucht overziet hij alles en iedereen. Ik heb inmiddels wel aardig wat bereikt in de urban en hiphop wereld. Ik heb bepaalde keuzes gemaakt en acties gedaan die ongekend zijn voor de hiphopcultuur. Hierdoorbegonnen de jongens mij de bijnaam The Highest te geven. The Highest Capo. Uiteindelijk is de adelaar het symbool geworden van die status en bijnaam.”, aldus Frenna.

Het album zou eigenlijk eerder dit jaar al uitkomen, maar door de coronacrisis had Frenna alle tijd om zijn carrière en leven te analyseren en besloot hij meer tijd te nemen voor dit album. Rust nemen, tijd met familie doorbrengen en reflecteren bracht hem een nieuw perspectief en nieuwe inspiratie. Zo was hij van plan alleen Engelse nummers te maken met internationale artiesten maar rolde er toch ook Nederlandstalige nummers uit zijn vingers. Daarom besloot Frenna om een gecombineerd album te produceren met best of both worlds: Nederlandstalige hits met Engelse zinnen, uitdrukkingen en slang en internationale features.

Highest – Album by Frenna | Spotify: luister het album hier.

mandy
mandy
me, myself and I.
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments