HomeArt & DesignHoe krijg ik een carrière als grafisch ontwerper?

Hoe krijg ik een carrière als grafisch ontwerper?

Je bent erg creatief en grafisch ontwerper is je grote passie. Je bent altijd al druk bezig geweest met tekenen en dingen ontwerpen. Als grafisch ontwerper geef je vorm aan communicatie door middel van tekst en beeld. Je houd je bezig met het verzorgen van drukwerk zoals brochures, boekomslagen, flyers en visitekaartjes.

Je kan uiteraard een studie volgen waar je alles leert, maar je kan ook jezelf ontwikkelen en voor zelf-educatie gaan. Maar waar moet ik dan beginnen?

Eerst moet je eigenlijk de basis leren van graphic design. Koop bijvoorbeeld wat basiskennis boeken op BOL.com en studeer in je vrije tijd. Waarom geld uitgeven aan een dure studie als je ook voor zelf-educatie kan gaan? Neem eens een kijkje hier. Je hebt natuurlijk wel wat discipline nodig en motivatie. Maar als het echt je passie is zit dat wel goed.

Verder is het misschien een idee om stage te lopen bij een creatief bedrijf en dus in de praktijk ervaring op te doen. Praktijk ervaring is altijd goed. Grafisch ontwerpers zijn veelal werkzaam bij marketing-, reclame- en communicatiebureaus, grafische ontwerpbureaus en drukkerijen. Daarnaast kunnen ze als freelancer werkzaam zijn voor verschillende opdrachtgevers. Wil jij liever als freelancer aan de slag? Neem dan een kijkje hier. Als freelancer kun je online op verschillende sites wat bijverdienen, op sites zoals Upwork en Freelancer.com.

Tot slot, vergeet niet te zorgen voor een goede portfolio met informatie over jou en jouw werk. Het hoeft tegenwoordig niet meer veel geld te kosten om een goede portfolio te hebben. Via Fiverr kan je deze goedkoop laten maken. Uiteraard kan je ook helemaal zelf je eigen site ontwerpen en alleen wat hulp vragen bij de technische dingen. Alles kan op Fiverr. Of misschien kan jij het wel helemaal zelf en heb je geen hulp nodig bij het maken en ontwerpen van je eigen website.

Show them your graphic design work and go for it!

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments