Je grote passie is schilderen en je zou graag je schilderijen verkopen om zo wat bij te verdienen, maar je hebt geen idee hoe. Hoe kan je van schilderen, je grote passie, je full-time werk maken?

Er zijn verschillende manieren om je kunst te verkopen, van online galeries tot veiling sites, maar ook gewoon via Facebook of via je eigen website of via beiden. Social media is erg belangrijk tegenwoordig.

Hoe start ik dan met mijn eigen website? Hoe kan ik mijn schilderijen verkopen? Het is makkelijker dan je denkt. Je kan voor een betaalbaar bedrag via Fiverr een website/portfolio laten maken en jouw kunst erop laten zien. Als je het toch gelijk goed wil doen kies dan voor een eigen website. Je kan aangeven hoe je het ongeveer hebben wil of compleet aan de webdesigner overlaten. Heb je wel een idee hoe je het ongeveer hebben wil, maar wil je dit verder uitgewerkt hebben? Neem dan contact op. Concepten maken is iets waar ik goed in ben en ik jou ook graag mee help.

Je kan naast Fiverr ook kiezen voor Shopify. Shopify is een gemakkelijke manier om jouw werk te verkopen. Wil je meer lezen over Shopify? Neem dan een kijkje hier. Vergeet niet je social media kanalen aan je website te linken en je kunst ook via platforms als Instagram en Facebook te showen. Hoe meer marketing, hoe meer kans op verkoop van jouw schilderijen.

Enkele andere websites waar je jouw kunst op kan aanbieden:

Catawiki: Catawiki is het perfecte platform om jouw kunst te verkopen. Catawiki is opgericht in 2008. Catawiki is een Nederlands internetbedrijf uit Assen. Het bedrijf publiceert een wiki-verzameling van verzamelaars die kan worden bewerkt door elke geregistreerde gebruiker en organiseert sinds 2011 onlineveilingen in tientallen categorieën. Jouw online kunst kan daar dus ook geveild worden. Wel gaat een percentage van de veiling naar Catawiki en kan je dus niet alles houden. Het voordeel van Catawiki is dat ze al veel kopers/bezoekers hebben en dus heb je meer kans om iets te verkopen dan via je eigen website. Dit vergt namelijk ook een hoop marketing werk.

Etsy: Etsy is opgericht in 2005 en Etsy is een beursgenoteerd bedrijf en een online marktplaats voor handgemaakte en vintage producten, maar dus ook voor jouw schilderijen. Je kunt hier vrij eenvoudig een account aanmaken en je spullen verkopen. Etsy heeft ook een hoog aantal bezoekers per maand en dus heb je daar ook meer kans op verkoop.

Je kan het natuurlijk ook gewoon allemaal doen. Een eigen website/portfolio met jouw werk en daarnaast jouw werk te koop zetten op Etsy en Catawiki. Wie niet waagt, wie niet wint, toch?

Geloof in jouw werk en jouw schilderijen en wie weet wat de toekomst brengt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here