HomeMoneyHoe word je rijk als rapper en hoe blijf je rijk? Tips...

Hoe word je rijk als rapper en hoe blijf je rijk? Tips en meer.

Hoe word je nou rijk als rapper en de belangrijkste vraag eigenlijk: hoe blijf je rijk?

Het gaat goed met de Nederlandse rap/urban scene met grote successen in de charts van o.a. Ronnie Flex, Broederliefde, Sevn Alias, Josylvio en emeer en je ziet regelmatig bewijzen van welvaart op de social media foto’s (denkt aan Josylvio en Lil Kleine), maar zijn ze echt zo rijk en hoe blijf je zo rijk? Wie gaat er slim met zijn geld om?

Private jet? Ben jij al zo rijk? Lekker bezig!. Je hebt zeker veel succes als rapper. Maar hoe ga je nou slim om met je geld? Want dat vergeten veel rappers als ze eenmaal succesvol zijn. Geld moet rollen, of niet? Nou misschien toch maar niet als beginnende rapper.

Volgens bronnen uit de muziekwereld gaat het erom dat je het meeste verdient door independent te gaan en blijven en goede live shows te geven. De echte rijke rappers zoals Bizzey, Ronnie Flex, Frenna, Josylvio zitten inmiddels al een behoorlijke tijd en warmpjes bij hebben aardig verdiend afgelopen jaren. Ze doen ook andere dingen zoals ondernemen.

Teken niet bij een label (dat kost je gewoon veel geld). Zij strijken als eigenaar veel geld op. Je krijgt zo 100 % van de inkomsten van Youtube en Spotify en dat kan aardig oplopen mocht je veel views en streams hebben. Het is praktisch onmogelijk om alles alleen te doen, maar lukt het je wel dan hou je echt veel geld over.

Je moet bereid zijn dat risico te nemen. Je kan beginnen bij een label om zo wat bekendheid te krijgen, ze regelen uiteraard ook veel voor je, maar ga uiteindelijk independent als het kan.

Een groot probleem van veel rappers is (denkt aan Lil Kleine) is dat veel rappers veel uitgeven en niet aan de toekomst denken om de groei vast te houden. In de showbusiness kan het namelijk zomaar over met je zijn. One day your in, the next day your out en dan dag geld. Garantie heb je nooit in het leven.

Je moet denken aan de toekomst. Leef zuinig en ga sparen, beleggen, investeren en meer. Wie geld heeft kan geld maken. Zo simpel is het. Bekijk de community van Boef eens en verdiep je in beleggen.

Wil jij ook bezig zijn met jouw toekomst? Je bijvoorbeeld bezig houden met affiliate marketing? De online trend voor de toekomst? 2k aan passief inkomen? Dan is toch een droom voor iedere ondernemer.

Bekijk deze cursus dan eens.

Bron:Axed, Beeld: Unsplash

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments