HomeMusicIdaly brengt nieuw album "Betty" uit.

Idaly brengt nieuw album “Betty” uit.

Het persoonlijke album is een ode aan zijn oma.

Idaly had met de hit ‘Amazin‘ dé soundtrack van de zomer te pakken. Met een platina status en inmiddels meer dan 20 miljoen streams op de teller had hij zich geen betere start van het albumtraject kunnen wensen. Ook met de daaropvolgende singles ‘Stars’ en ‘Hypnose’ bewijst hij een R&B-icoon in wording te zijn. Als vakman pur sang onderscheidt hij zich met geperfectioneerde hooks, eigen producties en hypnotiserende flows. Het album Betty, dat hij vandaag met het publiek deelt, is een ode aan zijn oma waar hij recent afscheid van moest nemen. Het persoonlijke album duikt verder in op de ontwikkelingen die speelden in zijn persoonlijke leven. Betty telt achttien tracks en bevat samenwerkingen met grote namen uit de hiphopwereld, zoals Kevin, Sevn Alias en Murda, maar ook met upcoming artiesten zoals Zulema en Benjamin.
Luister ‘Betty’ hier
“Ik geloof dat het uiteindelijk om geduld en toewijding gaat. Je moet gewoon blijven geloven en blijven werken.”
– Idaly in gesprek met Parool

Vorig jaar werkte Idaly nog mee aan Parels Van Amsterdam, de documentaire van Ajax waarvoor hij de gelijknamige EP schreef en produceerde. Het is niet de eerste keer dat hij een EP volledig zelf produceerde, dit was ook het geval bij Jungle (2020). Iets daarvoor, in 2019, verscheen zijn debuutalbum IDALY dat bij de lancering direct de gouden status binnensleepte en vol staat met (multi)platina hits als ‘Fallin’ (met SFB en Ronnie Flex), ‘Birthday’ (met Emms) en de remix van ‘Wine Slow’ (met Bizzey, Ronnie Flex en Famke Louise). Hierop volgde in 2020 het introspectieve album Eerlijk, waarbij hij zich van een andere, serieuzere kant liet zien. Sinds zijn start bij New Wave oogst Idaly erkenning van kenners en collega’s en wint hij, bewapend met een groeiend cv aan hits, een steeds groter publiek voor zich.

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments