HomeArt & DesignHoe word ik een illustrator?

Hoe word ik een illustrator?

Illustrator worden?

Om te beginnen: wat is een illustrator eigenlijk?

Een Illustrator verzorgt beeldmateriaal bij teksten. Het beeld dat hij creëert kan bedoeld zijn ter ondersteuning van de tekst of om de aandacht van de lezer te trekken. Een illustrator is eigenlijk ook een kunstenaar die pakkende en boeiden afbeeldingen maakt, die als belangrijke aanvulling van teksten gezien moeten worden. Een goede Illustrator beheerst diverse tekentechnieken, waardoor hij heel diverse opdrachtgevers van dienst kan zijn. Tegenwoordig werkt een illustrator meestal op de computer met diverse programma’s zoals Adobe illustrator, Adobe Photoshop, Corel Painter en Macromedia Freehand. Je kan als freelancer werken, maar ook voor een bedrijf. Ben jij opzoek naar werk als een illlustrator? Neem dan eens een kijkje op freelancer.nl of freelance.nl. Je kan ook in het Engels werken, bijvoorbeeld op upwork.com of op freelancer.com.

Voor dit werk moet je uiteraard erg creatief zijn en gek zijn op tekenen. Je kan voor een kunstacademie kiezen, maar je kan het ook jezelf aanleren. Lees bijvoorbeeld eens basiskennis over illustratie. Waarom persee naar school als je het ook jezelf kan aanleren? en talent is talent toch? Sommige dingen kun je nou eenmaal niet leren op school.

Overtuigd dat jij een illustrator wil worden? Zorg ervoor dat je een goede portfolio hebt en die kan laten zien aan mensen. Heb jij geen geld voor een goede portfolio, neem dan eens een kijkje op Fiverr. Betrouwbaar en goedkoop. Een mooie portfolio hoeft niet duur te zijn.

Wil jij toch liever een graphic designer worden? Wat wel overlap heeft met een illustrator. Neem dan eens een kijkje hier.

mandy
mandy
me, myself and I.
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments