HomeMusicJasha Rudge komt na release van ‘Bliksem & Donder’ met gelijknamige EP...

Jasha Rudge komt na release van ‘Bliksem & Donder’ met gelijknamige EP met zomerse vibe

De EP bevat naast eerder uitgebrachte singles ‘Camera’ en ‘Bliksem & Donder’ twee nieuwe nummers.

Na de release van ‘Bliksem & Donder’ in mei brengt Jasha Rudge zijn nieuwe EP onder dezelfde naam uit. ‘Bliksem & Donder’ is een potentiële zomerklassieker, die bestaat uit vier tracks. Naast de eerder uitgebrachte singles ‘Camera’ en ‘Bliksem & Donder’ staan ook twee nieuwe tracks genaamd ‘Wat Als Het Lukt’ en ‘Rosalía’ op de EP. Jasha levert met deze EP een heerlijke, luchtige, zomerse, plaat af die perfect is voor dit festivalseizoen.

De EP ‘Bliksem & Donder’ is vanaf 16 juni te beluisteren via alle steaming portalen 

Samen met zijn vaste team is Jasha, al voor de release van zijn vorige EP, die in december 2022 uitkwam, begonnen met het maken van liedjes. Uit een grote selectie nieuwe nummers die tijdens diverse schrijverskampen en luistersessies zijn ontstaan, voelde het heel erg goed voor Jasha om deze vier tracks samen te voegen. Elk type zomerhit zit erin; van de meezinger in de auto naar het strand met ‘Wat Als Het Lukt’ tot de festivalbeuker ‘Bliksem & Donder’. Het is een veelzijdige EP, die ondanks die diverse stijlen toch een perfect geheel vormt met Jasha als rode draad.

Bliksem & Donder 
Deze festival-banger en tevens de titeltrack waarmee Jasha ook de EP opent, laat de diversiteit van Jasha horen. ‘Bliksem & Donder’ is een heerlijke zomerse track, die Jasha’s oude vertrouwde catchy melodieën combineert met een heerlijke uptempo beat. Het concept van de song is gebaseerd op het prachtige gevoel van vrijheid en saamhorigheid die kan ontstaan op een festival.

Wat Als Het Lukt
De laidback vibe en zorgeloze sfeer die ‘Wat Als Het Lukt’ met de melodie doet overkomen is tekstueel juist net tegen het randje aan. Het is een iets minder standaard concept over een verbroken relatie/liefde waarbij de twee personen in kwestie elkaar op een later stadium in het leven weer tegenkomen. Echter, zitten zij dan beiden in een relatie… Wat Als Het Lukt

Rosalía 
Rosalía is dé zomertune op de EP van Jasha. Het concept van dit catchy nummer is ontstaan tijdens een studiosessie waar iedereen gezellig aan het chillen was, de vibe was relaxed en iedereen was lekker aan het grappen met elkaar. Het nummer gaat dan ook over het meest herkenbare moment van iemand tegenkomen op een feestje, opslag verliefd zijn en denken ‘ja jou moet ik hebben’.

Camera
Afgelopen jaar ontdekte Jasha terwijl hij in Curaçao zat voor filmopnames voor de nieuwe oorlogsfilm ‘Invasie’ zijn passie voor fotografie. Op de filmset maakte het Jasha de hele tijd foto’s met zijn analoge camera die ook te horen is in de song ( 00:44). Toen hij eenmaal thuis in Nederland de rolletjes liet ontwikkelen voelde hij dat deze foto’s toch specialer waren dan een “gewone” foto die je met je iPhone maakt. Sindsdien neemt hij zijn camera overal mee naartoe. Zo ook naar zijn zijn schrijverskamp, waar het romantische idee ontstond van iemand ergens ontmoeten en achteraf geen naam, telefoonnummer of social media van die persoon te hebben, maar alleen een foto.

Eerder deze zomer gaf Jasha al aan te stoppen als DJ, om zich zo volledig op zijn zangcarrière te kunnen focussen. Met ‘Bliksem & Donder’ laat Jasha zien en horen hoe toegewijd hij is en wat voor potentie hij heeft. Met deze EP breekt er een nieuwe tijd voor hem aan, waarin hij grote stappen gaat zetten. Houdt zijn socials in de gaten, want er komt binnenkort meer groot nieuws!

Over Jasha Rudge
Jasha Rudge is geboren en getogen in Amsterdam en al op jonge leeftijd met muziek bezig. Niet gek als je uit een familie komt waarin muzikale kunsten en acteerwerk bovenaan staan.

Naast zijn muzikale carrière wist hij als acteur al een aantal mooie hoofdrollen te bemachtigen in o.a. de populaire bioscoopfilm Kankerlijers, de televisieserie 4JIM, kersthit All You Need is Love de film & oorlogsfilm Invasie (2023).

Na zijn EP ‘JASHA’ met de singles ‘Geheimen’, ‘Fout’ en ‘Heimwee’ zijn “Hit van 100″ en “Barry’s Beste” bij radiostation 100% NL en is het nu tijd voor zijn gloednieuwe EP ‘Bliksem & Donder’, waarop hij zich van zijn meest veelzijdige kant laat zien en met succes.

 

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments