HomeLifeJe merk en jezelf promoten, zonder op te scheppen.

Je merk en jezelf promoten, zonder op te scheppen.

Jij wilt graag je merk en jezelf promoten. Jouw business, jouw blog, jouw merk. Maar hoe doe je dat nou zonder op te scheppen?

Niemand vindt het leuk als je alleen maar over jezelf en jouw dingen praat. Jezelf promoten vergt dus een beetje lef. Niemand anders gaat het voor je doen, dus je moet wel. Jij wil toch graag dat mensen jouw blog, business of merk leren kennen? Dat mensen een kijkje nemen op je blog of social media kanalen.

Soms lijken onze social media kanalen wel reclame bureau’s, maar ja als jij wil dat mensen jouw werk en talent zien dan moet je wel.

Maar hoe doe je dat nou zonder het gevoel te hebben dat je aan het opscheppen bent?

1.Verander je mindset

Kijk er eens anders tegen aan. De wereld werkt eigenlijk zo: er zijn mensen die graag kijken naar wat anderen doen en lezen deze dingen en mensen die graag creëren. De mensen die creëren willen dus graag hun creaties aan de “kijkers” laten zien. Je kan natuurlijk ook beiden zijn. Jij kijkt graag en jij creëert graag. Bekijk het eens anders. Als jij iets kan wat de problemen van anderen oplost dan kan je anderen helpen. Zie het dus niet als promotie, maar als oplossingsgerichtheid.

2.Balance

Balance is key. Wij zijn soms iets te fanatiek, maar probeer een balans te vinden in promotie content en ander soort content. Deel soms eens iets anders wat niet persee promotie gericht is. Zo lijkt het minder alsof jouw social media kanaal een reclame bureau is.

3.Wees behulpzaam en geïnteresseerd in de ander

Hoe meer je geeft, hoe meer je ook terugkrijgt. Nou niet altijd, maar zo werkt het vaak wel. Geef bijvoorbeeld advies in een Faceboogroep of op een ander social media kanaal. Oke je krijgt er niet voor betaald, maar balance is weer key. Soms doe je ook dingen die je uiteindelijk verder brengen. Zie het als een voorproefje van je kennis en expertise, waardoor ze in de toekomst aan jou zullen denken als ze hulp nodig hebben.

4.Laat je expertise zien

Weet jij alles van fashiontrends en make-up. De leukste nieuwe producten? Laat jouw expertise zien. Deel tips op jouw blog of social media kanalen. Zo promoot je jezelf, de producten, maar help je ook anderen. Zodra mensen je als expert gaan zien op een bepaald gebied, zullen ze eerder aan jou denken als ze op precies dat gebied hulp nodig hebben. Be the expert! Show what you got! Wil jij nou alles leren op fashion en make-up gebied? Bekijk Iammandyb.com dan eens.

5.Wees authentiek

Wees wel oprecht en echt. Zorg dat mensen je vertrouwen. Mensen kopen eerder van iemand die oprecht is en soms ook bijvoorbeeld zegt van dit product vindt ik niks of zou ik niet snel kopen. Wees real en promoot niet dingen waar je niet achter staat.

Meer goede ideeën om jezelf te promoten zonder op te scheppen? Laat het ons weten!

Bron: Google & eigen ervaring, Beeld: Pexels

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments