HomeInfluencersIs Tiktok de toekomst? Lees hier meer.

Is Tiktok de toekomst? Lees hier meer.

Wij richten ons ook als creatief online magazine ook op influencers en de nieuwste trends op social media gebied.

TikTok. Niet meer weg te denken anno 2021 (Bijna 2022!). Het video platform/de app voor jongeren. Video content is erg trending en populairder dan geschreven content dus populairder dan blogs. Wat jammer nou, want zij zijn helemaal into bloggen en hebben meerdere content websites. Denk aan Carriere Tijd en Husters Gang.

De grote vraag: is TikTok de toekomst? Heeft het de toekomst?

In het Verenigd Koninkrijk en in de Verenigde Staten heeft TikTok een mijlpaal bereikt. TikTok heeft volgens een onderzoek van App Annie namelijk meer kijktijd vergaard dan YouTube. Wel gaat het alleen nog om gebruikers die op Android-apparaat kijken. Daarmee is het onderzoek dus nog niet helemaal representatief voor de populariteit van TikTok.

Voor diegene die achterlopen: wat is TikTok nou precies?

Misschien heb je het op het nieuws voorbij zien komen, wat er wordt veel over gesproken, maar vraag je nou toch af wat het nou precies is. De TikTok sterren hebben de nieuwe generatie.

In de eerste dagen was TikTok, onder de naam Musical.ly, een app waarin tieners karaoke-versies van hun favoriete nummers konden opnemen. Maar nadat Musical.ly opgenomen werd in TikTok en de gebruikersaantallen skyrockete, zag je dat de app steeds meer door de gebruikers wordt overgenomen. TikTok is een plek om video’s te maken die niet langer dan 15 seconden duren. Je mag meerdere video’s samenvoegen en zo een video delen van maximaal 60 seconden. In de app kun je direct de video’s bewerken, met muziek, filters, effecten en andere editing tools. TikTok is niet langer een karaoke-app, maar echt een plek waar gebruikers zichzelf creatief kunnen uiten. Leuke dans filmpjes zijn erg populair. Maar je ziet van alles voorbij komen. Ook vele nieuwe beauty en fashion trends komen van TikTok vandaan. Het is vooral erg populair onder tieners/jongeren.

Is het dan gedaan met Youtube?

Nee hoor, Youtube is ook nog steeds populair en Youtube is meer voor langere filmpjes. Maar je ziet wel steeds meer Youtube sterren die ook Tiktok hebben en veel mensen die overgaan op TikTok.

Maar eerlijk is eerlijk: TikTok is nou queen and king of 2021!

Je ziet het niet vaak; nieuwe social media platformen die het lang volhouden. Maar TikTok dus wel. In oktober 2018 was het de meeste gedownloade app van de Verenigde Staten. Inmiddels zijn er al meer dan 1 miljard downloads wereldwijd. De app staat dan ook al een behoorlijke tijd in het rijtje van de populairste apps in de Play Store. Kortom: Snapchat en Instagram hebben nu écht iets te vrezen. Of niet dan?

Enkele feiten over TikTok

  • meer dan 1 miljard downloads wereldwijd 
  • en 500 miljoen gebruikers die maandelijks actief zijn 
  • gebruikers zitten circa 52 minuten per dag op de app

Wat denken jullie? Heeft TikTok de toekomst?

Bron: Google, Beeld: Unsplash

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments