HomeOtherKachel op 16 graden of toch maar energie vergelijken?

Kachel op 16 graden of toch maar energie vergelijken?

Kachel op 16 graden of toch maar energie vergelijken?

#ad

Haal je lekkere warme hoodies maar uit de kast, want het kan je niet ontgaan zijn; de energieprijzen rijzen de pan uit. Wie de laatste jaren z’n huis flink heeft geïsoleerd of heeft geïnvesteerd in manieren om maar geen gas te hoeven gebruiken lacht zich de ballen uit de broek over deze investering. Toch valt voor de meesten van ons niet al te veel te lachen. Er zijn verhalen bekend van mensen die nog maar één ruimte in huis verwarmen, extra dikke truien aantrekken en de kachel nog maar op 16 graden hebben om maar te voorkomen dat ze veel te veel moeten betalen voor het gas of zelfs de energierekening niet meer kunnen betalen. Na het aflopen van een energiecontract kan het momenteel zomaar voorkomen dat je het driedubbele gaat betalen van wat je eerder deed. Gemiddeld is een Nederlands huishouden 86% meer kwijt aan energie dit jaar, maar als je op Twitter naar de hashtag #energierekening kijkt zie je ook veel mensen bij wie het allemaal nog een tikje erger is. Van €181 naar €537 per maand bijvoorbeeld. Maar hoe dan? De vraag die veel mensen zich momenteel stellen is of het switchen van energieleverancier de moeite loont. Is het gras elders groener of betaal je overal gewoon de volle mep? Ga energie vergelijken!

Vergelijk energieleveranciers

De enige manier om er achter de komen of je bij een andere energieleverancier beter zit, is door de verschillende energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Het is geen doen om die allemaal stuk voor stuk op een rijtje te zetten en zelf prijzen met elkaar te gaan vergelijken. Gelukkig zijn daar tegenwoordig vergelijkingssites voor die je dit werk uit handen nemen. Met het invoeren van je eigen verbruik, de vraag of je zonnepanelen op het dak hebt en uit hoeveel personen je huishouden bestaat kun je al een berekening laten maken. Automatisch komt de goedkoopste aanbieder dan bovenaan te staan. Kun jij je tijd mooi gebruiken om te Netflixen of om creatief te zijn.

Waar moet je zelf nog op letten bij het vergelijken van energieleveranciers?

Natuurlijk moet je zelf ook op blijven letten. Bijvoorbeeld over of je aan een bepaald contract vastzit wanneer je switcht en hoelang dat contract dan duurt. Ook is het handig om te kijken naar de prijs die je betaalt per kuub gas. De maandbedragen die je betaalt zijn namelijk een voorschot op de energierekening. Verbruik je meer, dan betaal je ook meer. En dat kan aan het einde van het jaar nog een hele zware dobber zijn. Ondanks dat de sites het werk voor je doen, moet je je koppie er wel bij houden.

Goede energieleverancier gevonden?

Heb je een nieuwe energieleverancier gevonden? Met slechts enkele drukken op de knop sluit je een nieuw contract af. Vervolgens gaat de energieleverancier voor je aan de slag met het stopzetten van je oude contract, daar hoef jij niets voor te doen. Verschil merk je hopelijk aan de hoogte van je energierekening, maar niet aan de temperatuur in huis. Je zult namelijk geen moment zonder gas of stroom zitten.

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments