HomeArt & DesignRetro in je tuin. Een trend voor deze zomer.

Retro in je tuin. Een trend voor deze zomer.

Een prachtig huis is de droom van vele mensen. Maar wat dacht je van een prachtige retro tuin? Het is helemaal trending momenteel en de trend voor zomer 2022. Maar was is retro nou precies? En wat voegt dit toe aan je tuin? Ben jij gek op tuinieren en vindt jij het belangrijk om een stijlvolle tuin te hebben in de zomer volgens de laatste trends? Lees dan gauw verder.

Het seizoen is weer begonnen. Wij bloggen niet alleen over leuke influencers, foodbloggers, beauty bloggers, interieur designers etc, maar ook over de laatste trend op het gebied van je tuin. Je hebt namelijk ook zoiets als garden art. Een unieke tuin met een retro sfeer.

Wat is retro eigenlijk?

¨Retro staat voor het teruggrijpen op producten en ontwerpen uit het verleden bij het ontwerpen of lanceren van een nieuw product. Hierbij is de vormgeving van nieuwe producten niet zozeer een kopie van een eerder product, maar is erdoor geïnspireerd en verwijst ernaar terug¨, aldus Wikipedia

En deze trend zie je dus ook terug in de tuin. Het leuke aan deze retro tuintrend is dat eigenlijk alles kan, zolang het maar in balans is. Denk aan een bloemenprint parasol met gestreepte kussens. Door old school materialen als rotan of donker hout te gebruiken, maak je het nog meer retro.

Hier enkele tips voor een retro tuin.

1.De juiste bestrating

Bestrating is een belangrijk onderdeel van jouw tuin. Voor een retro look kan je denken aan gebakken klinkers. Deze zijn warm en stevig en geven de juiste sfeer. Je kan ook denken aan betonklinker of keramiek. Keramische tegels zijn groter, maar net zo aards en sfeervol. Denk dus ook goed na over de de juiste bestrating voor uw tuin.

2.Juiste tuinset

Wat is er nou belangrijker dan de juiste tuinset. Een retro tuin heeft een retro tuinset nodig. Ben jij op zoek naar de juiste tuinset met een vintage uitstraling? Een jaren 70 uitstraling? Op zoek naar zulke tuinsets? Dan zit je bij Kees Smit zeker goed. Genoeg keus en dat voor goede kwaliteit. Wat is er nou belangrijker dan de juiste tuinset bij die mooie tuin? Bij Kees Smit hebben ze de trend New Retro dit jaar uitgelicht, met daarbij allerlei passende meubelen. Van een rotan look loungemeubelen tot aan vintage patronen op sierkussens. Genoeg keus dus en ook nog eens voor een topprijs.

3.Sfeervolle verlichting

Licht maakt het buiten natuurlijk af. Robuuste lampen zijn dus een must om sfeer in je tuin te brengen. Je kan kiezen voor een mix aan hangende en staande lampen. Het natuurlijk af van jouw tuinontwerp.

4.Accessoires

Last but not least. Accessoires maken jouw tuin compleet. Je kan het zo gek niet bedenken. Denk aan een leuke hangstoel, of aan oude gieters en manden. Maar ook met de juiste planten kan je veel doen voor jouw retro tuin. Je kan hierbij denken aan geraniums, Monstera, vetplantjes, maar ook Cactussen.

Veel plezier deze zomer met jouw retro tuin. De trend van deze zomer.

image: UNsplash

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments