HomeMusicLola Cedès brengt ‘Stiekem Hoop Ik’ uit in aanloop naar haar tour...

Lola Cedès brengt ‘Stiekem Hoop Ik’ uit in aanloop naar haar tour door Nederland

Vandaag brengt singer-songwriter Lola Cedès haar nieuwe single ‘Stiekem Hoop Ik’ uit. Zegeeft hiermee een bijzonder voorproefje van haar aankomende tour, die ze vanaf 2maart samen met zangeres Jet van der Steen gaat doen. Hun vorige gezamenlijke tour was zo succesvol dat er nog vijf zalen aan zijn toegevoegd. Met de release van deze single geeft Lola een vervolg aan haar EP ‘Weg Van De Wereld’. Het persoonlijke liedje spreekt de hoop uit dat iemand je accepteert zoals je bent, inclusief de delen die je liever niet laat zien. De single komt uit via Cloud 9 Music en is vanaf vandaag overal te streamen.

‘Stiekem Hoop Ik’ is een gevoelig nummer, waarvan een deel van de tekst is ontstaan door het schrijven van liefdesbrieven: “Ik vind het zo eng om me volledig over te geven aan een ander. Ik ben bang dat als ik iemand binnenlaat, diegene bij me weggaat zodra hij elk deel van me leert kennen. Maar daarover praten vind ik lastig. Totdat ik erachter kwam dat ik mijn gevoel precies kan uiten in de vorm van een brief. Vaak als ik achter de piano zit en ik schrijf een stuk tekst, verbloem ik een beetje wat ik echt denk. Omdat ik de ware gedachte te eng vind om te zingen. Het ontstaan van dit lied heeft me veel dichter bij mezelf gebracht en heeft me andere inzichten gegeven wat betreft songwriting.”

Lola Cedès

Lola Cedès (2002) is een singer-songwriter uit Zeist. Ze vertelt haar verhalen door in verbinding te staan met de natuur: het bos, een sterrennacht en de wisselende seizoenen zijn voorbeelden van inspiratie voor het schrijven van haar muziek. Ze maakt verfijnde geluidskunstwerkjes bestaande uit subtiele elektronica à la Billie Eilish en London Grammar. Na haar studie aan de Nederlandse Pop Academie in Utrecht is Lola in 2021 Songwriting gaan studeren aan het Codarts Conservatorium te Rotterdam. Hier formeerde zij haar vijfkoppige band waarmee ze klaarstaat om haar droom waar te maken: met haar muziek door heel Nederland toeren. Op het podium is Lola helemaal zichzelf. Haar optredens zijn energiek, dansbaar en melancholisch en voelen als een plek waar ‘iedereen tot zijn kern komt, zijn of haar masker laat vallen en waar iedereen kan voelen wat ze werkelijk voelen’. Op de plek waar Lola is opgegroeid schreef ze de ‘Stella Nova EP’, die bestaat uit vijf krachtige songs. Ondertussen is er een tweede EP toegevoegd aan haar repertoire, genaamd ‘Weg Van De Wereld’. Haar sound laat zich het best plaatsen tussen de Nederlandstalige alternatieve pop van Froukje en de dromerige poëzie van Eefje de Visser. Lola heeft een groot doel met haar muziek: “Ik wil mensen magisch laten leven”.

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments