HomeMusicPiet Junior rapt over problemen in de maatschappij op ‘Jongen Van ’T...

Piet Junior rapt over problemen in de maatschappij op ‘Jongen Van ’T Volk’

Piet Junior gaat lekker dit jaar. Na zijn twee eerdere releases, ‘Frankfurt (Oder)’ en ‘All Eyes On Me’, brengt hij op 22 maart alweer zijn derde single van dit jaar uit. ‘Jongen Van ’T Volk’ is een samenwerking tussen Piet en producer Double D, waarop Piet rapt over misstanden binnen de maatschappij, die helaas ook in Nederland nog veel voorkomen. Ondanks dat Piet rapt over zware onderwerpen heeft de track een uplifting old skool vibe. Zodra je ‘Jongen Van ’T Volk’ hoort kan je maar een ding; meebouncen op die beat.

Piet Junior rapt vaak over het kamp, over het leven daar en de voor en nadelen van het kamp, maar hij vindt dat er in Nederland meer misstanden zijn die te weinig aandacht krijgen in de media. Met ‘Jongen Van ‘T Volk’ kijkt hij verder dan alleen de problemen in zijn eigen omgeving en wil hij laten zien dat in alle lagen van de maatschappij dingen gebeuren die aan het licht gebracht moeten worden. Of je nu uit de volksbuurt komt, een achterstandswijk, een permanente camping of een ‘normale’ burger bent, iedereen kan met deze dingen te maken krijgen volgens Piet.

Piet zegt het volgende over ‘Jongen Van ’T Volk’ en de inspiratie voor de plaat: “Ik ben zelf opgegroeid in een gezin waar weinig geld was. Ik heb familieleden die bij de voedselbank liepen. Ik heb deze dingen dus ook echt gezien en meegemaakt.  Met dit gevoel/idee ben ik naar de studio gegaan samen met producer Double B. We hebben toen gekozen om de beat wel iets vrolijker te houden, omdat niet elke waarheid somber verteld hoeft te worden”. 

Jonge Van Het Volk tour
Naast de track ‘Jongen van ’T Volk trekt Piet later dit jaar ook het land door met zijn gelijknamige nieuwe tour. Tijdens deze tour zal Piet natuurlijk nummers van zijn vorig jaar uitgebrachte ‘Kampvuur’ EP laten horen, maar ook veel nieuwe muziek. Tracks als ‘Frankfurt (Oder)’, ‘All Eyes On Me’ en natuurlijk ‘Jongen Van ’T Volk’, maar daarnaast ook veel tracks die Piet later dit jaar uitbrengt komen tijdens de shows voorbij. De tour start in November in de Effenaar in Eindhoven en gaat verder langs steden als Leeuwarden, Arnhem en natuurlijk Zwolle. Tickets zijn nu verkrijgbaar via Piet zijn socials.

Over Piet Junior
Piet Junior groeide op op het kamp, waar hij al vanaf jongs af aan omringd werd door muziek. Zijn eerste stappen in de Nederlandse hiphop scene zetten hij met nummers als ‘Nachtapotheker’, ‘34 shotjes’ en ‘Vlotte jongens’ , waarna samenwerkingen met Esko, Jebroer, Willie Wartaal, Young Ellens en Brace snel volgde. Na het releasen van zijn debuut EP ‘Van’t Kamp’ en de hitsingle ‘Dingen Die Normaal Zijn’ werd Piet gevraagd het voorprogramma van de Amerikaanse rapper The Game in Hedon te verzorgen. Afgelopen jaar bracht Piet zijn ‘Kampvuur EP, waarop hij onder andere samen werkt met Kempi voor de track ‘Tot De Dooduit en keert hij terug naar zijn muzikale roots. Voor het aankomende jaar heeft de ambitieuze rapper grootste plannen. Met elke maand een keiharde release en zijn gloednieuwe ‘Jonge Van Het Volk’ clubtour laat hij zien waar Piet Junior voor staat: familie, loyaliteit en hiphop!

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments