HomeMusicLola Cedès start met single najaar vol muzikale plannen

Lola Cedès start met single najaar vol muzikale plannen

Afgelopen week bracht singer-songwriter Lola Cedès haar nieuwe song ‘We Dansen’ uit. Ze geeft hiermee het startsignaal van een najaar vol mooie muzikale plannen, waaronder haar tour en een nieuwe EP. De zangeres zet momenteel grote stappen in haar carrière, onlangs stond ze bijvoorbeeld in het voorprogramma van niemand minder dan Diggy Dex en ook zal ze schitteren tijdens de Popronde. ‘We Dansen’ komt uit via Cloud 9 Music en is vanaf deze week op alle streamingplatformen beschikbaar.

Lola schreef het persoonlijke nummer ‘We Dansen’ in een periode dat het haar allemaal teveel werd. Ze vertelt hierover: “Ik zocht naar een bepaalde rust in de chaos, maar niets gaf me een gevoel van opluchting of zorgde ervoor dat ik even uit mijn problemen kon stappen. Toen ontdekte ik dansen. Als ik dans, denk ik aan niets meer. Het enige waar ik me op focus is het gevoel in mijn lichaam en de bewondering die ik heb voor de mensen om me heen. Iedereen is daar vrij en samen creëren we euforische momenten. Dit gevoel wil ik ook tijdens mijn liveshows overbrengen. Binnenkort ga ik bijvoorbeeld op tour, ik kan niet wachten om daar in de zaal dit geluk te delen. We maken er een groot feestje van met elkaar. Ik heb er nu al ontiegelijk veel zin in.”

We Dansen’ volgt op haar ‘Stella Nova EP’, die bestaat uit vijf krachtige songs die ontstaan zijn op de plek waar Lola is opgegroeid. Haar sound laat zich het best plaatsen tussen de Nederlandstalige alternatieve pop van Froukje en de dromerige poëzie van Eefje de Visser.

Lola Cedès

Lola Cedès (2002) is een singer-songwriter uit Zeist. Ze vertelt haar verhalen door in verbinding te staan met de natuur: het bos, een sterrennacht en de wisselende seizoenen zijn voorbeelden van inspiratie voor het schrijven van haar muziek. Samen met vaste producer Luc Hofstra schept ze verfijnde geluidskunstwerkjes bestaande uit subtiele elektronica à la Billie Eilish en London Grammar. Na haar studie aan de Nederlandse Pop Academie in Utrecht is Lola in 2021 Songwriting gaan studeren aan het Codarts Conservatorium te Rotterdam. Hier formeerde zij haar vijfkoppige band waarmee ze klaarstaat om haar droom waar te maken: met haar muziek door heel Nederland toeren. Op het podium is Lola helemaal zichzelf. Haar optredens zijn energiek, dansbaar en melancholisch en voelen als een plek waar ‘iedereen tot zijn kern komt, zijn of haar masker laat vallen en waar iedereen kan voelen wat ze werkelijk voelen’. Lola heeft een groot doel met haar muziek: “Ik wil mensen magisch laten leven”.

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments