HomeMusicDrie managers in de rap industrie die je moet kennen.

Drie managers in de rap industrie die je moet kennen.

Managers in de rap industrie: benieuwd?

We kennen natuurlijk allemaal de gezichten van onze favoriete artiesten. Maar wie is het gezicht achter hen? Wie helpt hen en brengt ze naar de top? Managers worden vaak vergeten door het publiek, maar ze verdienen ook een plekje in de spotlight. Er zijn een aantal grote managementbureaus in de Nederlandse rap scene.

Hier 3 managers in de rap industrie die je moet kennen:

1.Nathan Moszkowicz 

In 2013 richtte hij zijn eigen managementbureau NAMAM op. Hij was toen pas 18. School was niks voor hem, maar hij hield wel van het organiseren van kleine events in clubs.

NAMAM is ontstaan nadat hij op een avondje uit Geza Weis tegenkwam. Géza was toen al bezig met zijn carrière als DJ en klaagde vaak over zijn toenmalige management. Nathan trok de stoute schoenen aan en zei: “Laat mij dat dan voor je doen”. Het duurde even, maar uiteindelijk vloeide er een mooie samenwerking uit tussen Géza en Nathan. Inmiddels is NAMAM uitgegroeid tot een van de grootste managementpartners en hebben zij artiesten als Lil Kleine, Yung Felix en Bilal Wahib onder hun hoede. Naast artiesten uit de rap scene managen zij ook acteurs als Gaby Blaaser en Oussama Ahammoud. Nathan zegt dat zijn grootste kracht binnen het management ligt aan het feit dat hij zelf de doelgroep is van zijn eigen talenten. Wij vragen ons af in hoeverre een management bureau nog nodig is? Is het niet beter om alles zelf te doen? Of gewoon een assistent in te huren.

2.Brahim en Mo Fouradi

ls je al wat langer rondloopt op deze aardbol dan ken je deze nog van hun tracks van vroeger zoals: Mijn Lady en 1 Ding. De hits van toen! Die kennen we vast allemaal nog wel. Maar Brahim heeft het “achter de schermen” werk eigenlijk altijd al leuker gevonden dan om zelf op het podium te staan. Vroeger deden zij dan ook alles zelf. Ze hebben nu het internationale managementbureau La Foux opgericht. Managementbureau La Foux heeft artiesten zoals Lijpe, Kevin, Josylvio en Ashafar. Hou deze mannen en La Foux in de gaten.

3.Bart van Houten

Bart van Houten de baas van Van Klasse. Hij richtte samen met Stacey Walroud, beter bekend als producer Esko, het hiphop platenlabel Van Klasse op. Door middel van het maken van muziek lieten zij probleemjongeren weer onderdeel worden van de maatschappij. Een rapper die bij van Klasse begon is rapper Josylvio. Lees hier meer over hem.

Van Houten heeft naast het label ook zijn eigen managementbureau opgericht, genaamd In Corsa Management. Hieronder vertegenwoordigt hij met zijn team topartiesten uit de Nederlandse rap industrie zoals Esko, Woenzelaar en Lauwtje Lauws, maar ook opkomende en veelbelovende namen zoals Bryce, Kevcody en KrankJorem. Lekker bezig mannen! Ga zo door.

Bron: Raptop

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments