HomeMusicMason – ‘CHROMA PANORAMA’ (Animal Language)

Mason – ‘CHROMA PANORAMA’ (Animal Language)

Niet veel dance artiesten hebben zo’n ongebruikelijk carrièrepad als Mason. Hij begon zijn carrière bij Kinderen voor Kinderen, groeide uit tot Tiësto’s rondreizende violist, hitmachine, organisator van Kafe Rave guerrillafeesten, oprichter van het label Animal Language en een van de meest productieve producers van Nederland met uitzonderlijke samenwerkingen. Mason heeft in de afgelopen decennia een imposant cv voor zichzelf opgebouwd en is een van de ware juweeltjes binnen de elektronische muziekscene.

In de afgelopen jaren heeft de producer hits gemaakt die hoog in de hitlijsten zijn geëindigd, maakte hij muziek voor Dior en Hugo Boss en heeft Mason talloze underground knallers op zijn naam staan. Of hij nu de wereld overvliegt met zijn zweterige club-dj-sets of op tournee gaat met zijn live ‘Mason & The Masonettes’-show, deze muzikale alleskunner verandert altijd van kleur en vervaagt grenzen. Kortom, Mason houdt het altijd interessant voor zichzelf en zijn publiek.

Zijn nieuwe album Chroma Panorama verschijnt op 10 november en is een ware muzikale kaleidoscoop. Op dit album, zijn vierde in een carrière van ruim twintig jaar, demonstreert Mason opnieuw zijn eigenzinnige veelzijdigheid, vakmanschap en breekt hij los van de muzikale tijdsgeest. Mason laat zien dat hij verre van een one trick pony is met dit vriendelijk, speels wezen van een album.

Chroma Panorama maakt een reis door diverse stromingen, van urban pop, sexjams uit de jaren 80 tot aan indie-getinte house besprenkeld met funk en soulvolle downtempo-vibraties. Chroma Panorama bestaat uit 14 nummers en bevat diverse samenwerkingen met onder meer Dragonette, Sweetie Irie (Gorillaz), Brit Award winnaar Jack Garratt en Zero 7-zangeres Sophie Barker. Ook leden van The House Gospel Choir en de Britse indie-popfavorieten Girl Ray zijn te horen op het album.

“Het maken van een album past echt bij mijn behoeften om gewoon alles te creëren wat ik wil, zonder beperkt te worden door grenzen, genres of tempi.” zegt Mason. “Ik hou enorm van DJ’en, maar als producer vind ik het een beetje beperkend om alleen muziek voor de dansvloer te maken. Ik doe gewoon graag meer. Ik heb er echt van genoten om in het diepe van het songschrijfproces te duiken en me te laten leiden door de muziek. Ik moet zeggen dat ik mezelf echt een geluksvogel mag noemen, doordat ik met zoveel getalenteerde artiesten op dit album heb mogen samenwerken.”

Chroma Panorama komt op 10 november uit op Masons eigen imprint Animal Language

www.instagram.com/musicofmason
www.facebook.com/musicofmason

www.musicofmason.com

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments