HomeMusicLola Cedès schrijft de mooiste songs door aan de piano intense emoties...

Lola Cedès schrijft de mooiste songs door aan de piano intense emoties te verwerken

Vandaag brengt Lola Cedès haar EP ‘Weg Van De Wereld’ uit. De titel is een belangrijke rode draad op de plaat, maar ook in het leven van de singer-songwriter. Lola schreef de songs in een moeilijke periode en kwam erachter dat eigenlijk elk liedje in de kern gaat over ergens anders willen zijn. Het is een persoonlijk project, waarin ze zichzelf op een nieuwe manier heeft leren kennen. ‘Weg Van De Wereld’ komt uit via Cloud 9 Music en is vanaf nu overal te luisteren.

De ‘Weg Van De Wereld’ EP volgt op Lola’s single ‘Ben Jij Het’, waarop ze op indrukwekkende wijze beschrijft hoe ze omgaat met de pijnlijke zwaarte van rouwen. Ook deze song is, net als de EP, een belangrijke uitlaatklep om haar emoties te verwerken. Lola zegt hierover: “Ik denk dat je als songwriter emoties heel intens ervaart, daardoor schrijf je de mooiste liedjes. Daarom koester ik het om alleen te zijn, dan kan ik voelen wat ik voel, denken wat ik denk, zonder dat er iemand iets geks van vindt. Dat resulteerde in de liedjes op deze EP!”

Met ‘Weg Van De Wereld’ zet Lola haar muzikale najaar door, want de zangeres kondigde met de song ‘We Dansen’ haar tour aan. De zangeres zet momenteel grote stappen in haar carrière, onlangs stond ze bijvoorbeeld in het voorprogramma van niemand minder dan Diggy Dex en ook schittert ze tijdens de Popronde.

Lola Cedès

Lola Cedès (2002) is een singer-songwriter uit Zeist. Ze vertelt haar verhalen door in verbinding te staan met de natuur: het bos, een sterrennacht en de wisselende seizoenen zijn voorbeelden van inspiratie voor het schrijven van haar muziek. Samen met vaste producer Luc Hofstra schept ze verfijnde geluidskunstwerkjes bestaande uit subtiele elektronica à la Billie Eilish en London Grammar. Na haar studie aan de Nederlandse Pop Academie in Utrecht is Lola in 2021 Songwriting gaan studeren aan het Codarts Conservatorium te Rotterdam. Hier formeerde zij haar vijfkoppige band waarmee ze klaarstaat om haar droom waar te maken: met haar muziek door heel Nederland toeren. Op het podium is Lola helemaal zichzelf. Haar optredens zijn energiek, dansbaar en melancholisch en voelen als een plek waar ‘iedereen tot zijn kern komt, zijn of haar masker laat vallen en waar iedereen kan voelen wat ze werkelijk voelen’. Op de plek waar Lola is opgegroeid schreef ze de ‘Stella Nova EP’, die bestaat uit vijf krachtige songs. Haar sound laat zich het best plaatsen tussen de Nederlandstalige alternatieve pop van Froukje en de dromerige poëzie van Eefje de Visser. Lola heeft een groot doel met haar muziek: “Ik wil mensen magisch laten leven”.

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments