HomeMusicMeryn’s nieuwe single ‘ChanceThing’ is terugblik op zijn jeugd en les voor...

Meryn’s nieuwe single ‘ChanceThing’ is terugblik op zijn jeugd en les voor de toekomst

Meryn is terug met zijn eerste release van dit jaar, wat wederom een persoonlijke en eerlijke single is. Na de release van ‘Dancing While Destroyed’, die begin december werd gemaakt bij Radio 538’s Maak ’t of Kraak ‘t, en het daaropvolgende ‘Wost Days’ brengt hij op 9 februari ‘ChangeThing’ uit. De intieme track, die bijna aanvoelt als spoken word is een naadloze mix van hiphop, soul/R&B en gospel. Met deze single opent Meryn zijn hart en reflecteert hij op zijn jeugd die niet altijd makkelijk was. Met de lyrics die af en toe doordrenkt zijn van ironie bezingt Meryn hoe de gebeurtenissen en keuzes van toen hem tot de dag van vandaag nog dagelijks beïnvloeden.

Meryn was drie weken geleden al te gast bij Qmusic om ‘ChangeThing’ live ten gehore te brengen bij Stephan’s Pianobar. Bekijk het optreden hier terug.

‘ChangeThing’ is geïnspireerd door de gecompliceerde jeugd van Meryn. Op jonge leeftijd stond hij al in de spotlights met Kinderen voor Kinderen en het Junior Songfestival, maar op school werd Meryn niet geaccepteerd en veel gepest, omdat hij anders was dan de andere kinderen. “ChanceThing is een terugblik op mijn jeugd en een les voor de toekomst” zegt Meryn. Hij vervolgt: “Ik wil met dit nummer dichtbij mezelf, maar ook bij de luisteraar komen. Met deze gedachte heb ik het ‘ChangeThing’ ook geproduceerd en ingezongen, intiem en zonder te veel poespas.” Het resultaat is een prachtig rustige en klein nummer, wat door de oprechte teksten recht in het hart komt en mede dankzij het prachtige koor voelt als een warme denken en je achterlaat met een gevoel van “het komt wel goed”.

Over Meryn
Stap in de wereld van Meryn, een geweldig muzikaal talent moeiteloos een scala aan instrumenten beheerst, ingewikkelde verhalen door zijn teksten weeft en zang levert die het hart raakt. Zijn muziek is een ongefilterde uitdrukking van oprechte emotie en nodigt luisteraars uit op een diep persoonlijke reis. Meryn’s toewijding aan zijn vak is voelbaar terwijl hij zijn ziel in elke compositie giet, waardoor een sonisch landschap ontstaat dat op een diep niveau resoneert. Zijn werk demonstreert de kracht van kwetsbaarheid en biedt een authentieke weerspiegeling van de menselijke ervaring. Door zijn suggestieve melodieën, Meryn nodigt je uit om troost te vinden, verbindingen op te bouwen en een transformerende muzikale odyssee te beginnen.

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments