HomeMusicMixtape uitbrengen in 2024? Lees gauw verder.

Mixtape uitbrengen in 2024? Lees gauw verder.

Mixtape uitbrengen anno 2024? Je bent een getalenteerde tekstschrijver en zanger of rapper en nu is het tijd om aan de wereld te laten zien wie jij bent en dat jij talent hebt. Een mixtape is de perfecte manier om dat te doen. Maar waar moet je beginnen?!

Ten eerste: hoe maak je nou een goede mixtape?

1.Bedenk een concept

Een goede mixtape heeft een thema of concept. Als je mixtape een bepaalde richting uitwijst in plaats van slechts uit willekeurige tracks te bestaan, dan zullen je luisteraars hier meer uit halen. 

Het woord concept heeft vele betekenissen zoals plan of opzet, ontwerp, voorstelling, opvatting of gedachten en ruwe schets. Een concept is een idee met een duidelijke mening, waaraan visie en doelstellingen van het bedrijf/product of in dit geval de mixtape ten grondslag liggen. Geen idee voor een concept? Ga dan deze website eens goed bekijken en artikelen lezen. Misschien haal je hier wel inspiratie uit en kom je op een goed idee. Ook onze Instagram pagina (lifeofanartist5) kan je op ideeën brengen.


2. Zoek enkele beats

Als je je niet comfortabel voelt om zelf je eigen beats te maken of als je niemand kent die jou daarmee kan helpen, weet dan dat er echt duizenden beats online beschikbaar zijn. Deze gaan van instrumentale versies van je favoriete nummers tot tracks met een commissie van gevestigde en aanstaande producers. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos.

3. Zorg voor goed productiemateriaal

Zorg ervoor dat je een goede microfoon en degelijke mixsoftware of hardware hebt. Dit kan echt wonderen doen voor je hoe je zal klinken. Neem een kijkje hier voor software.

4. Kies voor een goede albumhoes

Je kan er een laten ontwerpen en gelijk veel geld uitgeven, maar je kan er natuurlijk ook zelf een maken. Niet alleen de inhoud van de mixtape is belangrijk. Ook een goede albumhoes hoort hierbij. Heb je die nou nodig?Neem dan eens een kijkje op websites zoals Fiverr. Goed en betaalbaar. De beste designers vind je hier.

5.Reclame maken voor jouw muziek

Dan komt het natuurlijk aan op reclame maken voor jouw mixtape. Zet je mixtape op Soundcloud en Spotify, maar maak ook zelf reclame in clubs, verspreid flyers, maak visitekaartjes en zorg ervoor dat mensen over jouw muziek beginnen te praten.

Uiteraard is social media ook erg belangrijk. Alles draait om Instagram, TikTok, Snapchat, Twitter en Facebook. Tegenwoordig is TikTok erg populair onder jongeren. Je moet jezelf steeds in de schijnwerpers zetten en je mixtape dus met zoveel mogelijk mensen delen. Kondig aan dat jij met een mixtape bezig bent en zorg ervoor dat iedereen de mixtape wil horen.

Last but not least..

Mixtape uitbrengen? Een goede videoclip kan dan natuurlijk niet ontbreken. Naast een goede mixtape hoort er ook een dope videoclip bij een nummer van je mixtape. Hoe meer kans dat anderen jouw talent zien. Het hoeft niet heel duur te zijn om een goede videoclip te maken. De videoclip hoeft niet noodzakelijk een dure productie te zijn. Je kan voor een klein bedrag ook een goede video in elkaar zetten. Het gaat uiteindelijk om het talent en dat komt ook wel naar voren in een goedkopere clip. Je hebt gewoon wat goed regisseer werk en een goede camera nodig.

Wil je toch gelijk met een dope partij in zee? Dan zou ik voor Framez productions gaan. Ze staan erg goed aangeschreven.

Mixtape uitbrengen? You can do it, let them hear what you can do!

En wie weet wordt jij wel getekend door populaire labels zoals Hella Cash Gang.

 

 

 

 

mandy
mandy
me, myself and I.
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments