HomeLifeCreatieve mensen: waar halen ze hun inspiratie vandaan?

Creatieve mensen: waar halen ze hun inspiratie vandaan?

Creatieve mensen en hun inspiratie.

Je zal je wel afvragen: waar halen creatieve mensen toch hun inspiratie vandaan? Hoe komen creatieve mensen nou eigenlijk op nieuwe dingen en aan hun originaliteit? Creatieve mensen zijn vaak al een beetje anders dan andere mensen, of laten we zeggen anders dan “gewone mensen”. Het brein van creatieve mensen werkt anders. Ze krijgen vaak ideeën op de gekste momenten en halen inspiratie uit de meest rare dingen. Voor “niet” creatievelingen kan het heel moeilijk zijn om te begrijpen hoe je aan deze inspiratie komt of waar deze ideeën vandaan komen, omdat ze het vaak zelf al niet helemaal begrijpen.

Vaak hebben creatieve mensen een ander brein. Daarnaast hebben ze ook vaak een ander karakter. Ze zijn bijvoorbeeld vaak wat chaotischer en rommeliger, maar ook gevoeliger. Gevoeliger voor prikkels. Door deze prikkelgevoeligheid kunnen ze meer dingen zien en horen dan anderen en dingen oppikken dan anderen. Ze kunnen vaak andere verbanden leggen. Ze krijgen soms gewoon ineens een ingeving. Maar uiteraard kan creativiteit ook komen door het luisteren naar muziek, door boeken te lezen, door blogs te lezen, door te genieten van de natuur of door andere mensen om je heen. Alles kan een mens inspireren. Creatieve mensen hebben vaak een andere kijk op het leven en op problemen. Ze zijn dan ook vaak goed in problemen oplossen. Steve jobs zei ooit “creativity is just connecting things”. Je koppelt verschillende dingen aan elkaar en lost zo gemakkelijk een probleem op of je komt op een briljant idee.

In principe is iedereen creatief hoewel creativiteit bij de ene persoon wel veel verder ontwikkeld is dan bij de ander. De 1 heeft gewoon een wat creatiever brein, maar je kunt je creativiteit wel vergroten. Sta er voor open en kijk om je heen. Sta dus open voor andere mensen, andere gedachten gangen, andere manieren van leven, andere ideeën en wordt creatiever.

Wist jij al dat creatief bezig zijn goed voor je is?

Het is bewezen dat het stress en angst vermindert. Door creatief bezig te zijn stop je met denken en piekeren en je bent vaak gefocust op je creatie. Daarnaast is het goed voor de hersenen. Grote delen van het brein worden aan het werk gezet als het gaat om creatieve processen. Deze activiteiten houden het brein gezond.

Creatief bezig is dus niet alleen leuk, het is ook goed voor je. Tijd om dus creatieve inspiratie op te doen. Ga wandelen, get out of your comfortzone, bekijk een nieuwe serie, ga ergens koffie drinken, ontmoet nieuwe mensen etc. Het kan je allemaal creatief maken.

Wij doen vaak inspiratie op door ergens te zitten en wat te drinken. Door schilderijen aan de muur, mooie quotes en nieuwe mensen worden we vaak weer geïnspireerd. Maar ook door social media en websites zoals Pinterest.

Zoek je dus inspiratie voor een songtekst, voor jouw blog of bedrijf? Neem dan vooral een kijkje bij de andere artikelen.

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments