HomeArt & DesignTentoonstelling van fotograaf Mous Lamrabat vanaf 28 mei te zien in Foam.

Tentoonstelling van fotograaf Mous Lamrabat vanaf 28 mei te zien in Foam.

Tussen alle blog ideeën en influencers natuurlijk ook een populaire fotograaf die meer aandacht verdient.

Foam kondigt vol trots de eerste solotentoonstelling in Nederland van de populaire Belgisch-Marokkaanse fotograaf Mous Lamrabat aan. Fotografen zijn ook kunstenaars en verdienen een plekje op Life of an Artist. Heb jij ook fotografie talent? Neem vooral contact op.

In ‘Blessings From Mousganistan’ laat de bekende fotograaf zijn liefde voor mode en zijn Belgisch-Marokkaanse nationaliteit zien. Het werk van Mous Lamrabat, wat regelmatig te zien is in magazines als Vogue en Esquire, is vaak licht absurd, soms subtiel provocerend maar altijd kleurrijk en speels. In deze serie probeert de fotograaf een brug te slaan tussen verschillende culturen door onder andere traditionele klederdracht zoals boerka’s met logo’s van bekende merken te combineren. Op deze manier creëert hij een nieuwe wereld. De tentoonstelling is van 28 mei t/m 12 oktober 2022 te zien in Foam Fotografiemuseum Amsterdam. 

Blessings From Mousganistan
In de tentoonstelling ‘Blessings from Mousganistan’ stap je de kleurrijke en eclectische oase binnen die de kunstenaar in het museum van Foam heeft gecreëerd. Mous Lamrabat neemt je mee naar een plek waar het leven vredig is en mensen geliefd zijn, waar je ook vandaan komt of waar je ook naartoe gaat. Door vormen van bekende symbolen en afbeeldingen zoals bijvoorbeeld het Nike logo op een andere manier te gebruiken, verandert Mous het begrip ‘normaal’. 

In zijn tentoonstelling biedt Mous de bezoeker de kans om het werk van dichtbij te zien. Naast diverse foto’s bevat de tentoonstelling ook een installatie bestaande uit verschillende gebedsvlaggen met afbeeldingen van de liefde die de kamer sieren. De installatie is een reactie op de aanhoudende stroom vluchtelingen uit alle delen van de wereld. De kunstenaar wil de bezoeker eraan herinneren om voor elkaar te zorgen en belangrijker nog om zonder onderscheid voor iedereen te zorgen, ongeacht hun huidskleur of afkomst.

Feestelijke opening 
De tentoonstelling Blessing from Mousganistan is gratis te bekijken in Foam gedurende de feestelijke opening op vrijdag 28 mei vanaf 17:30 uur.

Foam Forward: voor en door jongeren
In het kader van de tentoonstelling ‘Blessings From Mousganistan’ organiseert  Foam middels het jongerenplatform Foam Forward verschillende activiteiten gericht op Amsterdamse jongeren tussen de 15-25 jaar. Door middel van dit platform wil Foam samen met de jongeren een sterke community creëren om hen meer te betrekken  en hen een stem te geven. Foam ziet dat steeds meer jongeren behoefte hebben aan inspiratie, praktijkervaring, rolmodellen en een netwerk binnen zowel de fotografiewereld als het culturele veld. Foam wil door middel van fotografie en storytelling een plek bieden waar deze jongeren zich kunnen ontwikkelen binnen dit gebied. Lees meer over de verschillende activiteiten op foam.org/programme.

Klinkt dit als iets voor jou? Ga erheen en laat je inspireren.

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments