HomeInfluencersOverheerst videocontent in 2024?

Overheerst videocontent in 2024?

Youtubers en TikTokkers, we kunnen er niet meer omheen.

Is het gedaan met bloggen en geschreven content? Overheerst video content in 2024?

Het is niet gedaan met bloggen en online magazines. Maar Youtube en TikTok zijn wel booming aan het worden. Het is eigenlijk wel net waar je van houdt. Maar veel jongeren houden zeker van filmpjes kijken. Of dat nou lange video’s zijn op Youtube van Jelly, Monica Geuze, Enzo Knol of Rianne Meijer of korte filmpjes op TikTok, video content is een hype. Daar kunnen we niet omheen.

Maar onthoudt wel: het kan een hype zijn, maar als het niet jouw ding is, dan hoef je er ook niet aan mee te doen. Hou jij niet van je eigen gezicht in beeld? Ga dan gewoon lekker voor een blog en Instagram.

Wil jij wel met de video content trend meegaan in 2024?

Hier dan enkele tips.

1.Doe het gewoon zelf

Je kan wel een professioneel bedrijf inhuren,maar je kan het ook gewoon zelf doen. Lees over video content en bekijk andere filmjes op Youtube of TikTok. Tegenwoordig kan je alles jezelf aanleren (look at us). Leer hoe je moet filmen en hoe je moet editten. Je hoeft het niet gelijk groot aan te pakken. Toch wat hulp nodig met editten? Neem hier dan eens een kijkje.

2.Bedenk een niche voor jouw Youtube of TikTok kanaal

Focus je op een bepaald onderwerp. Een game blogger, een beauty blogger, fashion outfits, originele dansjes etc. Je daily life filmen gaat je niet echt famous maken. Tenminste het is niet meer zo makkelijk als jaren geleden toen Enzo Knol hiermee doorbrak. Wees uniek en kom met unieke video content.

3. Promoot jouw video content overal

Tenzij je al een bekendheid bent of celebrity ga je niet meteen opvallen. Promoot jouw content. Kies voor populaire onderwerpen. Deel het op je facebook, deel het op Instagram. Deel het met je familie en vrienden. Maak visitekaartjes. Spread your name. Begin desnoods ook een blog om zo jouw videocontent aan de man te brengen en ga uiteindelijk verder met video content. Grote beauty bloggers zoals Mascha Feoktistova en Nikkie de Jager begonnen met bloggen en zijn overgegaan op Youtube. 10 jaar later zijn ze een groot succes op Youtube. Maar het bloggen heeft ze in eerste instantie groot gemaakt.

4.Keep it real

Keeping it real is de trend voor 2024 op internet. Wees jezelf, wees authentiek en doe niet nep en jezelf anders voor. De fake life style of de Kardashians is wel een beetje over op het web. Be you en inspire others by being yourself.

Je kan het! Succes met jouw videocontent in 2024.

Image: Unsplash

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments