HomeOtherRijd een vette auto dankzij private lease

Rijd een vette auto dankzij private lease

#ad

Je kunt natuurlijk krom gaan liggen om zelf een vette bak aan te schaffen. Maar je weet ook: zodra je ermee de showroom uitrijdt is je wagen direct al de helft minder waard. En dan heb je er nog geen kilometer mee gereden. Bovendien zijn alle kosten die je hebt aan je auto voortaan voor eigen rekening. Dat krasje op de bumper dat je zelf hebt veroorzaakt, die remleidingen die op den duur vervangen moeten worden.. Een eigen auto kopen is zelden een goede investering, tenzij je je richt op oldtimers (die worden soms juist meer waard hoe ouder ze zijn!) of hele bijzondere limited edition auto’s die van alle luxe zijn voorzien. Hoe rijd je dan toch in een vette wagen, zonder dat je op je spaargeld moet interen en je krom moet liggen voor iedere keer dat je auto door de APK gaat? Dat kan door middel van private lease . Private lease is de laatste jaren flink gegroeid in aantallen , al heeft het door corona toch ook wel een klap gekregen.

Wat is private lease?

Denk je bij leasen nog altijd aan zakenmannen met dikke auto’s? Auto’s leasen is allang niet alleen meer voor de zakelijke rijder weggelegd. Ook privé kun je auto’s leasen, en dat is dus ook precies wat private lease is. Hoe gaat dat in zijn werk? Als particulier rijd je in een gloednieuwe wagen voor een vast bedrag per maand. De auto is dus nooit jouw bezit, je ‘huurt’ hem als het ware. Inbegrepen bij de lease-prijs zijn alle kosten voor reparatie en onderhoud, een allriskverzekering (geen probleem dus als je ‘m onverhoopt de prak in rijdt), wegenbelasting, schadeherstel en eventueel zelfs pechhulp (een beetje afhankelijk van bij welke partij je een leasecontract aangaat). Ook afleveringskosten, afschrijvingskosten en verwijderingsbijdrage zit bij de prijs inbegrepen. Wat dus niet bij de prijs inbegrepen zit zijn de kosten voor brandstof en bijvoorbeeld schoonmaakkosten, zoals een ritje door de carwash. Je kunt kiezen voor verschillende looptijden, variërend van 12 tot 60 maanden. Aan het einde van de rit lever je de auto gewoon weer in en kies je zo een nieuwe auto waar je de shine mee kunt pakken.

Wat voor auto’s kun je private leasen?

In principe kun je een heleboel auto’s private leasen. Veel geleaste auto’s zijn onder andere de Volkswagen Up!, Kia Picanto, Volkswagen Polo, Fiat 500 en de Peugeot 208. Dit zijn met name de wat kleinere auto’s, maar je kunt ook prima grotere types leasen. Jeep, Mazda, BMW; het kan allemaal. Of ga je liever voor een Bentley, zoals Famke Louise ?

Vergelijk aanbieders van private lease

Wil je weten of private lease iets voor jou is? Online kun je verschillende tools vinden waarmee je private lease aanbieders met elkaar kun vergelijken. Zo kun je de kosten tegen elkaar afwegen, maar ook het serviceniveau en of er bijvoorbeeld ook pechhulp bij de prijs is inbegrepen. Ook kun je bijvoorbeeld bij de autodealer een afspraak maken om te kijken wat zij voor je kunnen betekenen op het gebied van private lease. Lees je in ieder geval goed in, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan.

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments