HomeWritingPlezier beleven aan het bloggen, maar hoe?

Plezier beleven aan het bloggen, maar hoe?

Plezier beleven aan bloggen. Hoe doe je dat? Hoe blijf je lachen?

Blogdipje? Dat kan.

Geen inspiratie meer? Dat kan

Gewoon even helemaal klaar met het internet? Dat kan

Maar we vinden toch weer altijd het plezier voor bloggen terug. Met name omdat we lezers hebben en er wat geld mee verdienen. Het plezier zit hem dus vooral in de lezers en het geld wat ermee verdient wordt. Het is misschien nog geen vetpot en we werken er gewoon bij, maar het is toch wel mooi meegenomen.

Bloggen als alleen hobby is gewoon niet leuk. Het is leuk voor een jaar, maar na dat jaar wil je gewoon meer en gelukkig kwam dat meer. Meer bezoekers en dus lezers.

Natuurlijk is het leuk om je passie uit te oefenen, te schrijven voor plezier, maar op een geven moment wil je gewoon meer.

Daarom stoppen er ook veel bloggers na 1 of 2 jaar, of misschien zelfs na 5 jaar, omdat ze niet de resultaten zien die ze hopen te zien. Bloggen is echt een lange termijn proces en het kan heel lang duren voordat je er iets van terugziet. Voordat meer mensen dan je vrienden, familie en collega’s je blogs lezen en jouw blog vinden op het web. Hier gaat ook een stukje marketing en promotie inzitten. Wat doe jij aan marketing? Ben je actief op social media? Adverteer je op social media? Werk je met SEO en keywords? Ook dat maakt veel verschil.

Wij zijn benieuwd wat andere bloggers plezier geeft aan het bloggen. Is het de reactie? Het aantal bezoekers? Of misschien heb je weer zin om te bloggen na een advertorial aanvraag? Hoe hou je het bloggen vol?

Let us know!

Bron: eigen leven, Beeld: Unsplash

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments