HomeMusicQuique en Maurino brengen samen de track uit van deze zomer: Nada...

Quique en Maurino brengen samen de track uit van deze zomer: Nada Que Hacer.

‘Nada Que Hacer’ is vanaf nu te streamen via alle portalen .

The latin world: you ready for this one?

Heb jij zin in een lekkere zomerse dansbare hit? Lees dan gauw verder.

Het zomerse en dansbare ‘Nada Que Hacer’ is de eerste samenwerking tussen de Nederlands Colombiaanse QUIQUE en de in Chileens Nederlandse MAURINO. Het nummer gaat over mensen die uit elkaar groeien en elkaar -ook al houden ze nog wel van elkaar- moeten loslaten. Ondanks dat de lyrics diepgaan is ‘Nada Que Hacer’ een heerlijke zomertune voor als je in de zon ligt te chillen. 

‘Nada Que Hacer’ is de eerste samenwerking tussen de twee heren die veel gemeen hebben. Beide zijn opgegroeid in Amsterdam met een Latijns-Amerikaanse achtergrond en kwamen al op jonge leeftijd in aanraking met muziek. Als twee van de meest populaire Nederlandse Latin artiesten van dit moment, met een enorme liefde voor muziek kon een samenwerking niet lang uitblijven. Na een aantal ontmoeten lag het concept voor ‘Nada Que Hacer’ er. Samen met producer Ginton, die recentelijk nog samenwerkte met Drake voor zijn laatste album doken ze de studio in met als eindresultaat deze ultieme zomerhit.

Druk festivalseizoen
Beide heren hebben een druk schema voor de aankomende zomer. QUIQUE stond afgelopen maand op onder andere Concert At Sea en By The Creek Festival en zal deze zomer verder nog te zien zijn op Festival Macumba, Rotterdam Unlimited Zomercarnaval, Latin Village en vele andere festivals. MAURINO heeft deze zomer weer diverse festivals in binnen en buitenland. De afgelopen tijd stond hij op diverse festivals in Spanje en was hij ook te zien als surprise act op Down The Rabbit Hole. Verder zal hij deze zomer samen met zijn band te zien zijn op onder andere de Zwarte Cross, Valkhof Festival en Zomerparkfeest. 

Blijf op de hoogte van QUIQUE’s optreden via zijn Instagram.
En check MAURINO’s tourschema hier.

Over QUIQUE
QUIQUE groeide op in Amsterdam, als kind van een Nederlandse vader en een Colombiaanse moeder. Hij kreeg al snel een gitaar in zijn handen gedrukt, ging naar de muziekschool en later de Herman Brood Academie. Dankzij zijn Colombiaanse familie leerde hij de Latijns-Amerikaanse muziekcultuur kennen; de latinpop en de reggaeton. Daar bleef het niet bij: in Amsterdam dook hij ook in de Nederlandse hiphop. Hij gaf feesten met vrienden en pakte af en toe zelf de microfoon. Bovendien kwam hij in contact met de producer Qlocsound, met wie hij serieus muziek ging maken en waarin alle invloeden uiteindelijk samenkwamen.

Over MAURINO
Heb je wel eens moshpit zien ontstaan bij een Latinconcert? Als Maurino Alarcón op het podium staat is alles mogelijk. De Chileense Amsterdammer speelt met de energie van zijn publiek als geen ander. Geen concert zonder een stagedive en zijn Spaanstalige maatschappijkritische lyrics zijn altijd raak.

Maurino Alarcón zal voor altijd bekend staan als het brein achter Fiesta Macumba, het grootste Latinfeest van Nederland met een eigen tent op Lowlands. Ook gaat hij de boeken in als de frontman en singer-songwriter van de band TenTemPiés, Nu is Maurino klaar om zijn soloproject te presenteren. Future Latin, noemt hij het. Reggae drums, jazzy piano, dikke baslijn. De nieuwe richting van Maurino gaat geen enkel genre uit de weg. 

Wij staan altijd open voor meer persberichten van talent: info@lifeofanartist.nl.

mandy
mandy
me, myself and I.
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments