HomeMusicRaak ‘Verdwaald’ met Babs nieuwste elektronische pop-rap track

Raak ‘Verdwaald’ met Babs nieuwste elektronische pop-rap track

Babs heeft het druk gehad op 5 mei, naast drie shows op grote bevrijdingsfestivals bracht ze vorige week ook haar nieuwe single ‘Verdwaald’ uit. Dit is de derde release van Babs dit jaar, eerder bracht ze al ‘Altijd Tijd’ met Willie Wartaal en het persoonlijke nummer ‘Kwetsbaar’ uit. Met ‘Verdwaald’, een heerlijke electro-pop track, weet Babs iedereen weer aan het dansen te krijgen.

‘Verdwaald’ is nu te beluisteren via alle streaming portalen

’Verdwaald’ is een vrolijke, elektronische pop-rap track met een diepe bas, dubbelzinnige zinnen en synthesizer melodieën die je doen denken aan de 80’s. Wat typisch is voor Babs haar stijl zijn onder andere de snel gerapte woorden in de coupletten tegenover de catchy ‘OEH’s in het refrein. In de basis gaat de track over twee mensen die uit elkaar gegroeid zijn en moeite hebben met het loslaten van elkaar en het verleden. Verhuld in auto metaforen, bevat het nummer een grotere boodschap: richt je op het nu. “Ik moet doorgaan, niet achterom kijken.” Ik blijf rijden voor we een crash krijgen.” Het nummer is geschreven en geproduceerd door Babs zelf, maar de mix en master zijn gedaan door Neenah en Josephine Zwaan en Midas van Jaarsveld hielpen als co-producers.

Terwijl producer en rapper Babs op haar speelse en eigen manier tegengas geeft aan een door mannen-gedomineerde popsector, blijft haar populariteit groeien. Zo werd ze vorig jaar genomineerd en trad ze op bij Song van het Jaar Festival (3voor12), verpletterde ze het publiek tijdens de Popronde én werd ze benoemd tot 3voor12 Talent. Deze reeks overwinningen zet ze in 2023 door. Zo trapte ze het jaar af met haar EP ‘Contrast’, waarop een samenwerking met Willie Wartaal staat, speelde ze de Oosterpoort plat tijdens Noorderslag, waarvoor ze lovende recensies van 3voor12, NRC en Trouw ontving, was ze support act tijdens de tour van MEROL en won ze recentelijk de Popprijs Overijssel.

Over Babs
Babs produceert, componeert en schrijft haar tracks van top tot teen. Hierin heeft ze een eigen sound gevonden die de hoeksteen van haar producties vormt, terwijl de teksten haar kritische blik op de wereld representeren. Als een van de weinige vrouwelijke producers (maar 2% van alle producers wereldwijd is geen man), maakt Babs het haar missie om op te komen voor vrouwelijke en gender non-conforming producers en audio-engineers. Dit doet ze enerzijds door het gesprek aan te gaan en zo zichtbaarheid te vergroten, maar ze probeert ook actief vrouwen en gender non-conforming producers bij haar muziek en team te betrekken.

Dit festivalseizoen is Babs te zien op tientallen festivals, zo trapte ze het seizoen deze maand af op Paaspop en zal ze nog op diverse andere festivals te zien zijn. Zo staat ze de komende tijd op o.a. Bevrijdingsfestival Wageningen, Nijmegen en Den Bosch, Pride Utrecht en de Zwarte Cross. In september gaat haar eerste eigen clubtour van start, met shows in Paradiso, Tivoli, Simplon en Gebr. Nobel. Klik hier voor het volledige tourschema.

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments