HomeMusicRap labels in Nederland om jouw demo aan te laten horen

Rap labels in Nederland om jouw demo aan te laten horen

Rap labels in Nederland. Welke zijn het waard om bij getekend te worden anno 2022?

De droom van iedere rapper: getekend worden bij één van onderstaande rap labels hieronder en geld verdienen met je eigen muziek. Alles is mogelijk als je maar doorzet. Nou ja alles is mogelijk, dat is misschien niet helemaal waar. Het is wel mogelijk met een hoop passie, de juiste instelling en uiteraard talent. Niet alleen talent is vaak key, maar ook doorzettingsvermogen en de juiste instelling hebben. Dat “Slapend Rijk” van Boef blijft een leuk liedje, maar blijf wel reëel en vecht voor jouw succes.

Er zijn ongeveer 60 platenmaatschappijen in Nederland. Meestal heeft zo’n maatschappij ook verschillende platenlabels. De termen platenmaatschappij en platenlabel worden in Nederland veelal door elkaar gebruikt. Een platenlabel heeft als belangrijkste doel het begeleiden van de artiest en het uitbrengen van opnames.

Muziek gaat tegenwoordig via muziekplatformen zoals Spotify, Deezer en Apple Music, waar vroeger vooral cd’s werden uitgebracht. Those days are over!It is 2022. De future is hier.

Er komen steeds meer labels bij, maar hier zijn een aantal grote labels.

5 grote rap labels uit Nederland

1.Topnotch

Top Notch werd in 1995 opgericht als een Nederlands hiphoplabel door Kees de Koning. Door de grote hit “Spraakwater” van Extince maakte het label gelijk grote indruk in het Nederlands muzieklandschap.

Tegenwoordig, anno 2022 is Top Notch de marktleider van de Nederlandse hiphop en één van de meest succesvolle independent labels in zowel Nederland als in België. Ze zijn inmiddels erg gegroeid en doen ook andere dingen dan muziek uitgeven. Ze geven namelijk ook films en boeken uit. Nog op zoek naar een media samenwerking!? Ze presenteren artiesten zoals Ronnie Flex, Josylvio, Broederliefde, Frenna, tabitha, Sef, Winne, Dio, Lil Kleine, Supergaande en nog veel meer.

Ben jij de volgende?

2. Noah’s Ark

Vincent Patty aka rapper rapper Jiggy Djé richt in 2006 zijn eigen platenlabel op. Met behulp van Kees de Koning (Top Notch, zie hierboven) brengt hij zijn debuutalbum uit. Zijn album is getiteld Noah’s Ark, en zo noemt hij het label ook. Meer weten over rap label Noah’s Ark of Vincent Patty? Check this out. Ook bij dit label kan je getekend worden.

3.Zonamo Entertainment

Zonamo Entertainment is ook een Nederlands muzieklabel, maar iets minder bekend. Het brengt muziek uit van diverse artiesten. Zonamo Underground is een onderdeel van Zonamo Entertainment en richt zich voornamelijk op bekend en onbekend raptalent. Zonamo werd in 2010 opgericht. Monsif was toen de eerste artiest die werd getekend. Later volgden meerdere artiesten zoals Lijpe en Ismo. Andere rappers die door het label zijn vertegenwoordigd, zijn onder meer Ashafar, die nu overigens erg goed gaat en independent is verder gegaan, Rambo, Ouasside, DinDin, Niko, Youngtatta, Paramocro, Jevv en Badboy Taya. 

4.Rotterdam Airlines

Rotterdam Airlines werd in 2009 in Rotterdam opgericht door de broers Jairzinho(rapper) en Luciano Winter. Na Jairzinho als eerste artiest, sloot Jason Futuristic zich bij het label aan en ook Memphis Depay die later weer verder ging met voetballen.

Het label werd pas echt bekend toen in 2015 de rapper Sevn Alias zich aansloot bij Rotterdam Airlines. Sinds zijn succes is dit label een feit en staan ook andere goede rappers aangesloten bij dit label onder wie Lil Saint, Chip Charlez, FMG etc. Wij plaatsen regelmatig muziek van artiesten van dit label dus hou ons in de gaten.

5.Wilde Westen Records

Dit platenlabel is opgericht door “Mo B” en heeft zichzelf naar de top gewerkt en inmiddels een gevestigde naam in de urbanscene. Dit label brengt muziek uit van Boegie, Mula B, Knaller, Kingsize, Iliass en Bartofso.

Er zijn natuurlijk nog veel meer goede rap labels waar je jouw demo aan kan laten horen, zoals Hella Cash Gang, maar dit zijn wel hele bekende en grote rap labels en zeker het proberen waard. Wie niet waagt, wie niet wint, toch?

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments