HomeMusicRapper Fresku. Alles wat je over hem wilt weten.

Rapper Fresku. Alles wat je over hem wilt weten.

Rapper Fresku. We are putting the spotlights on him today!

Wie is deze rapper en wat hij allemaal?

Fresku aka Roy Michael Reymound is een Nederlandse rapper, acteur en cabaretier.

Eind 2008 bracht Fresku het nummer “Brief aan Kees” uit, gericht aan TopNotch baas Kees de Koning. De Koning kreeg het nummer te horen en in 2009 kreeg Fresku een contract. Zijn carriere begon dus bij het recordlabel TopNotch.

Twee jaar na zijn briljante debuut “‘Fresku” kwam de rapper met het album “Maskerade”. Fresku ondervond dat er veel mensen van mening waren dat hij teveel verschillende dingen deed. “Als je het ene doet, mag je het ander niet doen.” Terwijl ieder mens volgens Fresku juist meerdere kanten heeft. “Daarnaast staat Maskerade ook voor een gemaskerd bal. Hoe dit rapwereldje niet alleen maar bestaat uit alleen maar succes. Ik heb leren echt van nep te onderscheiden, op vele vlakken.”

In 2016 besloot Fresku het theater in te stappen met zijn one-man cabaretvoorstelling Welkom bij de Fresku Show. Hij had het gevoel dat hij niet alles kwijt kon op zijn albums of tijdens optredens, waardoor hij zelf een theatershow maakte.

In de show maakt hij gebruik van cabaret, rap en storytelling. Fresku speelde de eerste maanden in kleine theaters voor de try-outs, om vervolgens in november groots in première te gaan met een theatertour door het hele land. Er stonden zo’n zeventig shows op de planning. Het was een voorstelling met muziek, humor en verhalen. De show ging over de tweestrijd van Fresku, een Antilliaan en Eindhovenaar met Brabantse humor. Muziek en rap werd onder andere afgewisseld door zijn personages Gino Pietermaai en Willy Keurig”

Fresku is dus van alle markten thuis. Wij houden dit talent in de gaten.

Bron: Wikipedia

mandy
mandy
me, myself and I.
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments