HomeMusicRappers liegen veel, maar waarom?

Rappers liegen veel, maar waarom?

Rappers liegen veel. Dat is algemeen bekend. Rappers doen stoer, praten veel over geld en doen alsof ze meer zijn dan dat ze echt zijn. Vrouwen, geld, auto’s en meer. Maar waarom jezelf groter voordoen dan je echt bent? Kwetsbaarheid is de trend. Zelfs op het internet.

De meeste rappers kunnen helemaal niet leven van hun muziek en hosselen erbij met meerdere baantjes.

Er zijn er maar een paar die echt groot zijn geworden in Nederland en Belgie en misschien zelfs miljonair zijn. Denkt aan Bizzey, Dopebwoy, Chivv, Josylvio, Frenna, Ronnie Flex en Jonna Fraser.

Waar zijn die rappers met echte teksten, inspirerende life verhalen? Geen dure auto’s, horloge’s, champagne, dure vakanties, andere bullshit wat leuk is voor even, maar niet echt voor de rest van je leven.

Josylvio rapt veel over veel cash hebben, maar hoe voelt hij zich nu echt aan de top? Is hij happy? Hoe voelt het om een gezin te hebben?

Rap is kunst, taalkunst. Kunst moet je leren herkennen voordat je het begrijpt en beoordeelt. 

Er zijn echt wel goede rappers, maar die zijn vaak under the radar en niet zo bekend. Je wordt niet altijd beoordeelt op je teksten, maar soms ook op je populariteit en uiterlijk. Hoe slaan je beats aan? Niet altijd de teksten.

Enkele rappers met goede lyrics zijn Brainpower, Opgezwolle, Typhoon en Fresku. Maar deze rappers zijn toch minder bekend.

Wat voel je echt? Hoe is het om jezelf te zijn? Om je masker af te doen? Hoe zit het met je vocabulaire? hoe zijn je teksten? Tijd om een tekstschrijver aan te nemen?

Wanneer gaan rappers rappen en schrijven over waarom ze eigenlijk niet echt van een vrouw kunnen houden? Dat ze ook last van trauma’s hebben. Wat er in de echte wereld gaande is, like global warming. Wat vrouwen misschien mooi maakt? Wanneer gaan rappers rappen over waarom vrouwen ook bijzonder zijn en ze niet zonder ze kunnen? Maar met respect!

Meer originaliteit en echtheid in de rapscene is nodig.

Minder grootspraak, meer echtheid en oprechtheid. Durf jezelf te zijn!

#beagunner #proudtobeagunner #speelmettaal #gunanderenookwat #liefde #carriere #geluk #happiness #jadat #getinspired

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments