HomeMusicRBDjan en Fraasie geven je straight up kippenvel met nieuwe track ‘ENG’

RBDjan en Fraasie geven je straight up kippenvel met nieuwe track ‘ENG’

Een maand geleden kwam de Amsterdamse rapper RBDjan met straight up fire tijdens zijn 101Barz Wintersessie. Met zijn flows, delivery en lyrics is RBDjan al jaren een vaste waarde bij het platform van Rotjoch. Tijdens zijn sessie eind februari liet RBDjan voor het eerst zijn nieuwste track ‘ENG’ horen en sindsdien kreeg hij dagelijks de vraag wanneer hij deze zou droppen. We kunnen eindelijk melden dat het wachten voorbij is, want op 29 maart komt ‘ENG’ eindelijk uit op ROQ ’N Rolla Music.

Voor deze tune werkte het THC-lid samen met topproducer Fraasie, die eerder ook al de beats verzorgde ‘Kwijt’. RBDjan schreef oorspronkelijk de tekst voor ‘ENG’ op een internetbeat, geïnspireerd door een Eminem Kamikaze-type beat. Toen hij de lyrics met Fraasie deelde produceerde hij binnen enkele minuten een beat. Toen ze beseften dat RBDjan een 101Barz-sessie ging doen, vonden ze de track niet hard genoeg en besloten ze een nieuwe richting in te slaan. Op afstand, terwijl ze aan het videobellen waren, creëerde Fraasie een nieuwe beat met een ouderwetse horrorfilmsfeer, wat resulteerde in de passende titel ‘ENG’

Over RBDjan 
Rapper Arbi, beter bekend als RBDjan, wordt gezien als een van de grondleggers van de Nederlandse hiphop. De rapper brak 15 jaar geleden door als lid van rapgroep THC (Tuindorp Hustler Click) met onder andere de nummers ‘Wil Je Weten Hoe Het Voelt’ en ‘Zina’. Met de track ‘Iene Miene Mutte’ bereikte de rapgroep samen met rapper Adje en Roger Davids rond 5 miljoen streams. In 2004 scoorde hij een hit samen met DJ Chuckie genaamd ‘Ballen Tot We Vallen’. Het nummer werd een groot succes en de rapper introduceerde zichzelf voor de eerste keer bij het grote publiek. RBDjan bracht zijn eerste single ‘De Troon’ uit in 2011, gevolgd van zijn eerste soloalbum ‘De Onderbaas’. Later volgde zijn tweede single ‘Hier Ben Ik Dan’ waarvoor hij samenwerkte met multi-platinum verkopende artiest Mr. Probz. Zijn album ‘King’ raakte al in de eerste week de hitlijsten. Hiervoor werkte hij samen met grote artiesten als Josylvio, Lijpe, Diggy Dex en Adje. Vorig jaar bracht hij in november het album ‘Kleine Jongens Worden Groot’ uit, wat over zijn persoonlijke groei, het leven op straat en de ontwikkeling die hij heeft doorgemaakt om de persoon te zijn die hij nu is gaat. Voor Kleine Jongens Worden Groot werkte RBDJAN samen met artiesten als Kempi, Cor, Crooks, Sevn, Latifah en Rocks. Na ruim een jaar tijd brengt RBDjan weer nieuwe muziek uit en laat hij zien dat hij nog steeds een van de grootste raptalenten is die Nederland rijk is.

mandy
mandy
me, myself and I.
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments