HomeMusicRBDjan trapt 2024 af met een ‘Kwijt’, een snoeiharde plaat samen met...

RBDjan trapt 2024 af met een ‘Kwijt’, een snoeiharde plaat samen met D Double

De Amsterdamse hiphop legende RBDjan is terug met een keiharde track inclusief featuring van niemand minder dan D Double. De unieke samenwerking tussen RBDjan en D Double op ‘Kwijt’, die vanaf 26 januari overal te streamen is, brengt de essentie van hiphop weer helemaal terug. Zoals we gewend zijn van deze twee rappers komen ze met keiharde bars, punch lines en verhalen die gaan over hun eigen realiteit en omgeving. ‘Kwijt’ is precies wat je nodig hebt om dit jaar goed te beginnen en zoals Rotjoch het al zei “2024 bring hiphop back!”

“Het nummer werd binnen no-time gecreëerd en Fraasie kwam met het idee van een featuring. Toen hebben we D-Double gecheckt en hij was meteen down”- RBDjan

Voor D Double was de keuze inderdaad snel gemaakt, hij zegt het volgende over samenwerking: “Toen fraasie mij benaderde was ik meteen in. Ik ben altijd al een liefhebber geweest van THC en RBDjan staat zeker in mijn top 5 favoriete rappers dus ik voelde me vereerd dat hij mij op de track wilde.”

Naast D Double hoor je meerdere grote namen op ‘Kwijt’. De track is geproduceerd door de populaire producer Fraasie en ook rapper Jebroer heeft een klein aandeel aan de plaat. Toen RBDjan en Fraasie samen in de studio aan het werk waren kwam Jebroer toevallig langs. Zoals dat gaat tussen echte vrienden in de studio begonnen ze meteen te kibblen, dit is terug te horen in de intro en outro van het nummer.

Over RBDjan 
Rapper Arbi, beter bekend als RBDjan, wordt gezien als een van de grondleggers van de Nederlandse hiphop. De rapper brak 15 jaar geleden door als lid van rapgroep THC (Tuindorp Hustler Click) met onder andere de nummers ‘Wil Je Weten Hoe Het Voelt’ en ‘Zina’. Met de track ‘Iene Miene Mutte’ bereikte de rapgroep samen met rapper Adje en Roger Davids rond 5 miljoen streams. In 2004 scoorde hij een hit samen met DJ Chuckie genaamd ‘Ballen Tot We Vallen’. Het nummer werd een groot succes en de rapper introduceerde zichzelf voor de eerste keer bij het grote publiek. RBDjan bracht zijn eerste single ‘De Troon’ uit in 2011, gevolgd van zijn eerste soloalbum ‘De Onderbaas’. Later volgde zijn tweede single ‘Hier Ben Ik Dan’ waarvoor hij samenwerkte met multi-platinum verkopende artiest Mr. Probz. Zijn album ‘King’ raakte al in de eerste week de hitlijsten. Hiervoor werkte hij samen met grote artiesten als Josylvio, Lijpe, Diggy Dex en Adje. Vorig jaar bracht hij in november het album Kleine Jongens Worden Groot’ uit, wat over zijn persoonlijke groei, het leven op straat en de ontwikkeling die hij heeft doorgemaakt om de persoon te zijn die hij nu is gaat. Voor Kleine Jongens Worden Groot werkte RBDJAN samen met artiesten als Kempi, Cor, Crooks, Sevn, Latifah en Rocks. Na ruim een jaar tijd brengt RBDjan weer nieuwe muziek uit en laat hij zien dat hij nog steeds een van de grootste raptalenten is die Nederland rijk is.

mandy
mandy
me, myself and I.
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments