Jij wilt graag een reisblogger worden. Jij houdt van reizen, schrijven en fotograferen en natuurlijk genieten van al het moois in de wereld.

Hou je vast: er zijn al erg veel reisbloggers die al even bezig zijn dus zo makkelijk is het niet om er nog tussen te komen. Denk aan ikwilmeerreizen, de moderne nomaden, explorista, travelalut, reisjunk, whereshegoes.nl etc. Grote reisblogs die ook kunnen leven van hun blog en de wereld rondreizen. Maar dit succes en dit geluk is ze natuurlijk niet komen aanwaaien.

Maar ben jij het type doorzetter? Wil jij ergens echt voor gaan? Ik bedoel wij zijn ook ooit ergens begonnen (welgeteld pas 1.5 jaar geleden, december 2019!) en zitten nu toch al mooi op de 10.000 unieke bezoekers per maand. Op naar die magische 100.000. Dat is toch wel het streven voor veel bloggers. Dat zal nog wel wat jaartjes duren, maar de aanhouder wint. Goed scoren in Google kost nou eenmaal tijd en artikelen schrijven natuurlijk ook.

Maar als wij het kunnen dan kan jij het ook!

Ten eerste: zorg voor een goede domeinnaam (als er nog wat te vinden valt, soms moet je toch echt kopen op websites voor een goede naam). Dan heb je hosting nodig. Wij vinden hostnet.nl een goede provider. Goed, betaalbaar en een goede service. Dan heb je een originele website nodig. Op Fiverr vind je prima website developers en designers die je voor een mooi prijsje kunnen helpen. Wij kunnen er een aantal aanraden. Een mooie website/blog hoeft niet duur te zijn. Maar zorg wel voor wat originaliteit in blogland.

En dan: begin je met schrijven over jouw reizen, avonturen en geef tips en meer. Wij schrijven natuurlijk over andere dingen, maar in principe werkt bloggen hetzelfde. Zorg voor mooie foto’s en zorg natuurlijk ook voor social media. Misschien heb jij al een hele ban met volgers op bijvoorbeeld Instagram. Dan is dat alleen maar mooi meegenomen. Denk ook aan goede SEO! Dat zijn artikelen die scoren in Google, want het meeste zoekverkeer dat zoekt naar de leuke reisbloggers en reisavonturen komt via Google. Goed worden in SEO hoeft helemaal niet zo duur te zijn en deze cursus leert je alles.

Reisblogger worden? Zo moeilijk is het niet, doorzettingsvermogen is wel vereist. Volhouden he!

Weet jij nou niet waar je beginnen moet? Bekijk dan onze stappenplan in de shop.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here