Reizen en bloggen in 2022: hoe doe je dat dan? Kan dat nog wel?

Ben jij een enorme reisfan en hou je daarnaast ook nog eens van schrijven. Dan is een reisblog perfect voor jou. Schrijven over jouw reisavonturen en daar ook nog eens geld mee verdienen. Je hebt alleen een laptop en internetverbinding nodig.

Maar hoe dan?

Er zijn al ontzettend veel reisbloggers dus het is anno 2022 niet gemakkelijk er nog tussen te komen. Maar met goede blogs (denk dan aan SEO blogs) en veel geduld valt er nog wel wat te halen. Goed worden in SEO? of gewoon keigoed worden in SEO en zorgen dat jij scoort in Google? Bekijk deze cursus dan eens. Het leert je alles.

Naast goede SEO content moet je zorgen voor goede foto’s. Kom met originele content en zorg dat je blog er ook goed uitziet. Denk ook aan social media zoals Facebook en Instagram. Trouwe fans van jouw blog kunnen daar alles volgen en anderen kunnen zo jouw reisblog vinden. Bezoekers komen niet alleen via goede SEO artikelen en dus via Google.

Als het aantal bezoekers oploopt en je bent lekker bezig dan krijg je vanzelf aanvragen van reisorganisaties of je hun product wilt promoten. Je kan ook denken aan affiliate marketing en Google Adsense. Probeer allen te combineren en zo een fulltime inkomen met jouw blog te verdienen. Uiteraard kan je ook je ook diensten als blogger aanbieden voor andere websites (denk aan Allround Writer). Zo verdien je geld met je blog, maar ook als blogger/tekstschrijver. Probeer zo creatief mogelijk te zijn.

Uiteraard kan je natuurlijk ook een ander soort blog beginnen (denk aan Life of an Artist, een allround blog), maar je kan ook voor 1 bepaald niche gaan zoals een health of marketing blog. Lees hier meer over winstgevende blogs ideeën.

Reizen en bloggen in 2022? Ja dat kan! Het is de droom voor vele bloggers. Hou vooral vol!

Bloggen heeft een lange adem nodig. Zet hem op!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here