HomeInfluencersWat verdien jij als influencer?

Wat verdien jij als influencer?

Wat verdien jij nou als influencer..Daar zijn veel mensen benieuwd naar. Veel influencers praten daar niet over helaas.

Influencers zijn mensen op Instagram, Youtube, Tiktok, maar influencers zijn ook bloggers. Je kan geïnspireerd raken door een blog. Wij hopen dat je geinspireerd raakt door Life of an Artist: het online magazine voor artiesten, creatievelingen en jongeren.

Over geld praat je niet (teminste de meeste mensen niet, dus de inkomsten van een influencer zijn vaak vrij onduidelijk). De ene influencer sluit de ene deal na de andere, terwijl een ander zakelijk minder succes heeft. Waar Kim Kardashian bijna een miljoen per post krijgt, kan een ander met een vergelijkbaar bereik met minder zakelijk inzicht veel minder geld vragen. Ook de betrokkenheid van volgers – hoeveel ze reageren en of ze de post bekijken speelt mee. De grote influencers zoals Kim Kardashian en Christiano Ronaldo verdienen dus bijna 1 miljoen per post, maar de meeste influencers verdienen veel minder.

Iemand met 3.000 tot 10.000 volgers kan tussen de € 50 en € 100 verdienen met een Instagrampost. Mensen met 25.000 tot 50.000 volgers kunnen met één post hun bankrekening aandikken met € 200 tot € 285.  Selma Omari gaf een keer aan ongeveer 3000 tot 4000 euro met een gesponsorde Instagram post te krijgen en zij ongeveer 500k volgers. Het hangt dus erg af van de soort influencer, de engagement en het bedrijf/merk.

En dan: wat verdienen wij als online magazine/blog? Een parttime inkomen inmiddels. Ook nog geen vetpot dus. Hier heb je echt veel bezoekers voor nodig en daar zijn wij nog lang niet. Maar wij zijn goed op weg. Goeie dingen kosten nou eenmaal tijd. Tijd en energie. De zomermaanden zijn voor online publishers/bloggers wel moeilijker. Mensen zitten minder thuis en zijn dus minder online. Dus op naar de winter maanden!

Wil jij nou ook graag een online blog of nieuws website beginnen en geld verdienen met gesponsorde artikelen? Lees dit artikel dan eens.

Bekijk uiteraard ook onze shop hoe jij kan online kan beginnen met een blog en geld kan verdienen online door middel van bijvoorbeeld affiliate marketing.

Bron: google, Beeld: Pexels

mandy
mandy
me, myself and I.
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments