HomeArt & DesignBevriend raken met acrylverf 101

Bevriend raken met acrylverf 101

Is dit je eerste keer schilderen? Het leren kennen van acrylverf is de eerste stap om dit medium onder de knie te krijgen. Ze zijn gastvrij voor degenen die net beginnen in de kunstwereld, zoals jij. Als je eenmaal gewend bent aan de korte droogtijden, zijn ze een makkie om mee te werken en veel gemakkelijker schoon te maken dan olieverf. Als je klaar bent, haal je ze uit je handtas en begin je te oefenen wat je hier hebt geleerd.

Het is tijd om ze samen te pureren

Kijken naar deskundige schilders schilderen is iets wat je waarschijnlijk al eerder hebt gedaan. Als je goed kijkt, zie je dat ze meer tijd lijken te besteden aan het mengen van kleuren op hun paletten dan aan schilderen. De reden hiervoor is dat kleurmenging een fundamenteel onderdeel van schilderen is. Wees absoluut zeker van de kleur die je wilt gebruiken voordat je zelfs maar een penseel oppakt. In plaats van op het canvas te werken, mix en experimenteer je met kleuren op je palet. Omdat acrylverf zo snel droogt in vergelijking met olieverf, heb je niet de luxe om ermee op het doek te gaan rommelen. Als je aan het schilderen bent, raak dan ook je telefoontasje niet aan. Je wilt toch niet dat er vlekken op komen?

Je streken moeten vet zijn

In tegenstelling tot olieverf heb je bij het gebruik van acrylverf maar een beperkte tijd waarin de verf nat en ontvankelijk blijft op je canvas. Acrylverf droogt ongelooflijk snel, dus je hebt er niet veel tijd aan als je ermee werkt. Het belangrijkste om te onthouden is om ervoor te zorgen dat elk van je slagen opzettelijk en beslissend is. Omdat je niet dezelfde mate van vrijheid hebt als bij olieverf, moet elke streek weloverwogen zijn. Wees net zo brutaal als je bent wanneer je de sport school binnenstapt terwijl je je sporttas draagt. Wees vastberaden!

Maak ook vrienden met hoogwaardige materialen

Investeren in hoogwaardige producten bespaart je op lange termijn geld, ook als je een beperkt budget hebt. Hun kwaliteit zal verbeteren omdat ze na verloop van tijd niet verslechteren. Het is essentieel als je je werk op de markt wilt brengen. Je kunt beginnen met penselen van hoge kwaliteit als je een beperkt budget hebt. Daarna zou eventueel extra geld moeten worden besteed aan het kopen van hoogwaardige verf en canvas voor kunstenaars. Schilderen met slechts een paar primaire kleuren (rood, blauw, geel en wit) kan je helpen geld te besparen op benodigdheden.

Zorg voor een goede verzorging van je kwasten

Als je je penselen tussen gebruik niet goed schoonmaakt, zullen ze snel verslechteren. Vaak schilderen kan het onpraktisch maken om elke borstel 30 minuten met de hand schoon te maken. In plaats van de hele kwast in water te laten weken, kun je de punten van je kwasten plat in een kom met water leggen. De borstelharen mogen niet vouwen onder hun eigen gewicht. Je kunt ze gewoon uit het water halen en drogen met een doek als je klaar bent om ​de komende dagen weer te schilderen. Het klinkt misschien overdreven, maar delicate en verzorgende penselen zijn essentieel voor acrylverf.

Image: pexels

de komende dagen weer te schilderen. Het klinkt misschien overdreven, maar delicate en verzorgende penselen zijn essentieel voor acrylverf.

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments