HomeMoneyRijk worden met Adsense? Hmm lets be honest.

Rijk worden met Adsense? Hmm lets be honest.

Rijk worden met Adsense? Lets be honest: hmmm not impossible, but also not very easy.

Google Adsense is een online advertentieplatform. Als je een website/blog hebt met content kun je je aanmelden bij Google Adsense en geld verdienen met advertenties. Google Adsense is in te zetten voor een extra zakcentje, maar het is ook mogelijk om je complete onderneming op Google Adsense te baseren en er zelfs rijk mee te worden…hmm. True or not?

Je ontvangt geld in je Google Adsense account wanneer een bezoeker op een advertentie klikt. Per klik kan je uitgaan van een vergoeding tussen een paar cent en de paar euro. Het hangt af van de niche van jouw website. Finance verdient altijd meer dan entertainment. Let op: Zelf op de advertenties klikken kan tot gevolg hebben dat je wordt verwijderd uit het Google Adsense netwerk. Let hier dus op en doe dit niet!

Er zijn bloggers die per maand tienduizenden euro’s aan Adsense verdienen. Denk aan de grote bloggers zoals Perez Hilton, The Shade Room, Addicted2success.com, Wealthygorilla.com, www.lifehack.org etc, maar dit zijn meestal Engelse blogs en deze blogs bestaan meestal al meer dan 5 tot 10 jaar of veel langer dat dan. Ze hebben meer dan een miljoen bezoekers per maand of zelfs miljoenen bezoekers. Met miljoen bezoekers verdien jij tienduizenden euro’s aan Adsense. Maar de meeste grote online blogs hebben andere premium advertising netwerken die meer opleveren zoals Mediavine, Mediafem, Adthrive, Adsterra en media.net.Heb jij dus aardig wat bezoekers op je blog? Denk aan 100k unieke bezoekers of meer? Dan is overstappen naar een premium advertiser een goed idee.

Remember: succes does not happen over night. Het kost nou eenmaal tijd.

Je kan natuurlijk ook voor meerdere blogs gaan en zo uiteindelijk 10k per maand verdienen met Adsense. 3 succesvolle Engelse blogs in verschillende niches. Het moet mogelijk zijn. Bij Engelse blogs kan dit dus erg hard gaan, omdat je wereldwijd mensen kan bereiken via Google en social media uiteraard. Maar Engelse blogs zijn ook wel lastiger, want je hebt meer concurrentie dus het is een beetje dubbel. Met een goed Nederlands blog//online magazine kan je ook wel een miljoen bezoekers bereiken en dus 10k per maand verdienen met alleen Adsense (of andere advertisers zoals hierboven beschreven.

Maar het hangt ook helemaal af van het onderwerp waarover je schrijft of waar je blog eigenlijk over gaat.

Het is belangrijk om te kiezen voor een populaire niche. Dus bijvoorbeeld een blog over money/finance. Hier wordt veel naar Gegoogled en ook op social media willen mensen altijd over geld lezen. Maar ben jij meer van de make-up en beauty begin dan een blog over beauty. Hier wordt uiteraard ook veel naar gezocht. Kies iets voor waar je veel van weet en wat bij je past, maar wat ook commercieel is en waar je uiteindelijk dus geld mee kan verdienen.

Rijk worden met Adsense? Het kan, maar is dus best lastig in het Nederlands. Ook de grote nieuwsbladen gebruiken andere advertising netwerken.

Ga dus voor andere premium advertising netwerken als je meer bezoekers krijgt( vanaf ongeveer 100k).

Wil jij nou ook rijk worden maar dan op een andere manier. Wat dacht je van beleggen op de beurs? Iets voor jou? Lees hier meer over.

Bron: Google, Image source: Unsplash

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments