Rijk worden met Adsense? Lets be honest: hmmm not impossible, but also not very easy.

Google Adsense is een online advertentieplatform. Als je een website/blog hebt met content kun je je aanmelden bij Google Adsense en geld verdienen met advertenties. Google Adsense is in te zetten voor een extra zakcentje, maar het is ook mogelijk om je complete onderneming op Google Adsense te baseren en er zelfs rijk mee te worden…hmm. True or not?

Je ontvangt geld in je Google Adsense account wanneer een bezoeker op een advertentie klikt. Per klik kan je uitgaan van een vergoeding tussen een paar cent en de paar euro. Het hangt af van de niche van jouw website. Het is niet mogelijk om zelf op de advertenties te klikken. Zelf op de advertenties klikken kan zelfs tot gevolg hebben dat je wordt verwijderd uit het Google Adsense netwerk. Let hier dus op!

Er zijn bloggers die per maand tienduizenden euro’s aan Adsense verdienen. Denk aan de grote bloggers zoals Perez Hilton, The Shade Room, Addicted2success.com, Wealthygorilla.com, www.lifehack.org etc, maar dit zijn Engelse blogs en deze blogs bestaan meestal al meer dan 5 tot 10 jaar of veel langer dat dan. Ze hebben meer dan een miljoen bezoekers per maand of zelfs miljoenen bezoekers. Met miljoen bezoekers verdien jij tienduizenden euro’s aan Adsense. Maar de meeste grote online blogs hebben andere advertising netwerken die meer opleveren (zie tekst Mediavine).

Remember: succes does not happen over night. Het kost nou eenmaal tijd.

Je kan natuurlijk ook voor meerdere blogs gaan en zo uiteindelijk 10k per maand verdienen met Adsense. 3 succesvolle Engelse blogs in verschillende niches. Het moet mogelijk zijn. Wij hebben zowel Nederlandse succesvolle blogs als Engelse blogs (die nog vrij nieuw zijn, maar toch al wat opleveren). Maar we verdienen toch wel ongeveer +-500 euro, een parttime inkomen, met Adsense met verschillende blogs (zowel in het Nederlands als in het Engels). Dit kan alleen maar oplopen naarmate je website meer bezoekers krijgt. Bij Engelse blogs kan dit dus erg hard gaan, omdat je wereldwijd mensen kan bereiken via Google en social media uiteraard. Maar Engelse blogs zijn ook wel lastiger, want je hebt meer concurrentie dus het is een beetje dubbel. Met een goed Nederlands blog//online magazine kan je ook wel een miljoen bezoekers bereiken en dus 10k per maand verdienen met alleen Adsense (of andere advertisers).

Maar het hangt ook helemaal af van het onderwerp waarover je schrijft of waar je blog eigenlijk over gaat.

Het is belangrijk om te kiezen voor een populaire niche. Dus bijvoorbeeld money/finance Hier wordt veel naar Gegoogled. Mensen willen nou eenmaal lezen over geld. Maar ben jij meer van de make-up en beauty begin dan een blog over beauty. Hier wordt uiteraard ook veel naar gezocht. Kies iets voor waar je veel van weet en wat bij je past, maar wat ook commercieel is en waar je uiteindelijk dus geld mee kan verdienen.

Maar er zijn ook andere alternatieven voor Adsense die eigenlijk meer opleveren.

Denk dan aan Ezoic en Mediavine.

Ezoic wordt vaak genoemd als een beter alternatief voor Google Adsense.

De meerwaarde van Ezoic is dat ze gebruik maken van “machine learning”. Dat wil zeggen dat hun systeem met behulp van kunstmatige intelligentie leert wat het beste werkt voor jouw website of blog. Het past op basis van het gedrag van je bezoekers advertenties aan op onder andere: je bezoekers, het gedrag van je blog bezoekers etc.

Mede dankzij de machine learning belooft het Ezoic-platform je hogere inkomsten dan bij Adsense. Sommige bloggers verdienen wel drie keer zoveel als bij Google Adsense. Wel heb je minimaal 10.000 unieke bezoekers nodig voor dit platform dus ben je ng een kleine blogger? Volhouden dus en meer bloggen en focussen op SEO.

Mediavine is een ander alternatief(volgens mij Alleen voor Engelse blogs). Je hebt hier 50.000 sessies voor nodig in de laatste 30 dagen op Google Analytics. Verder moet je originele en goede content hebben. Ze betalen 3 keer zoveel als Adsense, maar sommige websites halen zelfs meer. Je RPM kan zelfs oplopen tot 15 euro per 1000 pageviews. Klinkt goed toch? Met 100.000 pageviews verdien jij dan 1500 euro en dat alleen met advertenties. Daar komen nog andere inkomstenbronnen bij.

Maar we weten dus niet zeker of je toegelaten kan worden met een Nederlandse site bij Mediavine. We keep you updated.

Bron: Google, Image source: Unsplash

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here