HomeMoneyRijke bloggers. Zijn die er? Hoe doe je dat?

Rijke bloggers. Zijn die er? Hoe doe je dat?

Rijke bloggers. Bestaan die er? ja zeker, maar vaak zijn het wel Engelse blogs. En dan is er nog de andere discusssie: wat is rijk? Is rijkdom niet gewoon gezondheid en liefde? De liefde van je leven vinden? Kinderen? Maar elke maand kunnen leven van jouw passie is natuurlijk wel een droom voor veel mensen en dat is haalbaar als jij maar er voor gaat en volhoudt en weet waar je mee bezig bent.

Met een Engels blog kan je natuurlijk veel meer mensen bereiken. Wil jij graag voor jezelf werken? Geld online verdienen door middel van jouw schrijftalent? Dan is bloggen de oplossing voor jou.

Er zijn genoeg Nederlandse bloggers die goed geld verdienen met hun blog, maar of ze echt rijk zijn geworden ervan…van alleen bloggen? Dat denken wij niet. Vaak is het een combinatie van bloggen, Instagram, Youtube, een webshop etc. Denk dan aan bloggers zoals Elisah Jacobs van Interior Junkie, Cynthia Schultz en Serena Verbon van beautylab. Deze bloggers zijn wel al jaren bezig (sommige al meer dan 10 jaar) en hun blog succes kwam dus niet aanwaaien. Wat ze precies verdienen elke maand is niet helemaal duidelijk. Wel weten we zeker dat Nikkie de Jager aka Nikkie Tutorials, een populaire vlogger (Geen blogger dus) wel miljonair is inmiddels en dat na 10 jaar. Zo zie je maar: volhouden dus!

Enkele rijke bloggers die tienduizenden euro’s per maand verdienen met hun blog:

1Angelica Nawandy of The Shaderoom

Haar gossip en entertainment blog is een groot succes. Ze begon in 2014 met dit blog en in 5 jaar tijd werd het een groot succes. Ook op de gram. Het Instagram account heeft 22 miljoen volgers. Ze focussen zich dus voornamelijk op social media. Haar blog krijgt ongeveer 1 miljoen bezoekers per maand. Ze is inmiddels 3 miljoen waard dankzij haar famous blog. Hoeveel ze precies aan advertising verdient is niet helemaal duidelijk en welke advertising network ze gebruiken ook niet.

2.Joel Brown from Addicted2success

Joel Brown started his famous blog in 2011. De nummer 1 inspiratie & motivatie blog ter wereld. Over entrepreneurship, succes stories, motivational content en meer. Hij focust zich op social media, maar ook SEO content. Content dat komt via Google. Er waren mensen die zijn blog voor een miljoen wilde kopen na een aantal jaar, maar hij wees het af en ging door met zijn blog. Inmiddels is zijn blog miljoenen waard en hij verdient geld door middel van Mediavine. De website biedt geen mogelijkheid voor sponsored posts. Waarom niet is niet helemaal duidelijk. Dit zou toch extra geld opleveren, maar niet elke website wil dit op zijn website. Een website vol met gesponsorde content. Hoeveel Joel Brown precies per maand verdient met zijn blog is niet helemaal duidelijk maar hij zit er vast warmpjes bij.

3.Vitaly Friedman from Smashing Magazine

Smashing magazine is een populair blog voor website designers en developers vol met tips en tutorials, founded in 2006. Vitaly Friedman is the founder van deze creatieve nuttige website en hij verdient alleen al $190,000 dollar elke maand van advertising alleen. De website heeft 2 miljoen bezoekers per maand.

4.Mario Lavandeira – Perez Hilton

Deze man begon al met zijn blog in 2005 en zijn blog werd een powerhouse. Gefocust op celebrity nieuws, schandelen en meer. Hij bracht alle private details van celebrities aan het licht (wat veel celebrities zoals Britney Spears niet zo leuk vonden). Hij verdient 450.000 dollar elke maand met zijn blog en heeft meer dan 2 miljoen bezoekers per maand op zijn blog. Zo zie je maar. Roddel blogs doen het altijd goed!

5.Pete Cashmore – Mashable

Pete Cashmore begon deze beroemde website op 19 jarige leeftijd en hij werd een miljonair dankzij zijn website. Mashable gaat over alles met betrekking tot social media, business and technologie, entertainment en lifestyle. Een uitgebreid blog. Hij is de jongste persoon die miljonair werd dankzij bloggen. Hij verdient maandelijks $600,000 dollar met zijn famous blog.

6.Arianna Huffington – The Huffington Post

De grootste rijkste blogger van allemaal. Het is meer dan blog inmiddels. Het is 1 van de populairste nieuws websites ter wereld. Founded by Arianna Huffington in 2005. Ze verkocht haar blog aan AOL voor meer dan 300 miljoen. In 1 klap mega rijk dus!

Ben jij helemaal overtuigd? Is bloggen jouw roeping? Begin dan in het Engels met een originele naam en concept en zorg ervoor dat je traffic via Google en social media krijgt. Het is nu wel moeilijker dan dat het 10 jaar geleden was, want er zijn ontzettend veel blogs op het web, maar er zijn er ook weer veel gestopt. Maar wie goede content schrijft en hard werkt aan SEO heeft zeker nog kans om een miljonair te worden dankzij een blog. Werk dus hard aan goede content en aan marketing. Zorg dat mensen jouw blog kennen en steeds weer terugkomen.

Good luck with your English blog and Cheers on your future!

Wil jij nou rijk worden op een andere manier? Door te beleggen bijvoorbeeld? Bekijk dit dan eens.

Image source: Unsplash

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments