HomeMusicRotjoch komt met zijn debuutalbum met 35 artiesten. Luister het hier.

Rotjoch komt met zijn debuutalbum met 35 artiesten. Luister het hier.

Afgelopen week heeft hiphop-pionier, connaisseur, regisseur en (executive) producer Rotjoch, bekend van het grote platform 101Barz, na een jaar hard werken zijn eerste album ‘Float’ uitgebracht. Al jaren speelde hij met het idee om een eigen album uit te brengen, zodat hij zijn visie op hiphop kan delen met het publiek. ‘Float’ bestaat uit 21 tracks, waarop verschillende genres samenkomen en onverwachte combinaties van verschillende artiesten en producers te horen zijn. In totaal weet Rotjoch maar liefst 35 artiesten te strikken, waaronder grote namen als Ronnie Flex, Frenna, Kevin en Jonna Fraser. Ook kiest hij ervoor om upcoming artiesten een kans te geven. Iets wat hij altijd al heeft gedaan bij 101Barz, maar nu ook op ‘Float’. Dit is een gunner! Yessir!

“Ik wou een debuutalbum maken waar ik over 10 jaar nog steeds trots op kan zijn. Ik wil mijn muzikale visie als producer delen met de wereld en dat is met dit album gelukt!”
– Rotjoch
In aanloop naar dit langverwachte album bracht Rotjoch al drie singles uit, waaronder ‘Betalen Voor Dit’ in samenwerking met Idaly, Kevin, Dopebwoy en Frenna – inmiddels goed voor meer dan twee miljoen streams. Om dit album te creëren heeft Rotjoch twee schrijverskampen georganiseerd op Ibiza, waarvoor hij veel grote namen uit de Nederlandse scene uitgenodigde. Gisteravond vierde hij in dit gezelschap zijn debuut bij een exclusieve releaseparty.

Over Rotjoch
Rotjoch, oftewel Angelo Diop, staat bekend als pionier in de Nederlandse hiphopscene en heeft naam gemaakt met zijn bekende programma 101Barz. Een programma van BNNVARA, waarin Rotjoch al 15 jaar bekende en onbekende rappers sessies laat rappen. Video’s die keer op keer goed zijn voor miljoenen views. In 2017 ontving Rotjoch tijdens Noorderslag de Pop Media Prijs voor zijn programma. In 2018 kreeg hij een onderscheiding als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn bijdrage aan de Nederlandse samenleving. Vorig jaar gaf Rotjoch een legendarische show in het Koninklijk Theater Carré samen met het Metropole Orkest en grote artiesten uit de Nederlandse hiphop scene die grotendeels ook te horen zijn op het album. 
mandy
mandy
me, myself and I.
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments