HomeMusicSon Little brengt vandaag nieuwe single "6 AM" uit

Son Little brengt vandaag nieuwe single “6 AM” uit

Luisterlink naar “6AM”

Son Little brengt vandaag zijn nieuwe single, “6 AM,” uit, afkomstig van zijn aankomende album, Like Neptune, welke 9 september op ANTI- wordt uitgebracht. Net als zijn eerdere singles “deeper” en “stoned love” is “6 AM” vanaf de eerste noot overtuigend, met zijn kenmerkende rasp die Son Little als belangrijkste instrument gebruikt op elk nummer van het album. 

Son Little omschrijft Like Neptune als “mijn innerlijke R&B Boy Band” waar “een andere versie van mij de leiding neemt op elk nummer,” “6 AM” roept de angstige zorgelijke versie op, degene die de hele nacht wakker blijft en zich zorgen maakt dat ze door de wekker heen slapen, en beschrijft een constante poging om een beladen relatie met slaap te herstellen.

“Dawn’ is mijn favoriete boek van Octavia Butler,” zegt Aaron Livingston (aka Son Little). “De ochtend is ook mijn favoriete moment van de dag – het moment waarop ik mijn helderste en spannendste ideeën heb. Het is ook het moment waarop ik soms in een emotionele chaos beland. En dat heb ik nu gepakt als inspiratie om een song over te schrijven.”

Het album Like Neptune werd geschreven in een cabin  met uitzicht op de Delaware rivier in de staat New York. Like Neptune is een kwetsbare portrettering van ongebreidelde vreugde en zelfacceptatie. Son Little zet zijn aanhoudende strijd met zijn eigen onzekerheid om in een prachtig opus over het overwinnen van generatie-trauma’s, met bluesy invloeden om zo zijn genezingsproces tot kunst om te kunnen vormen.

“In het begin van de lockdown dook ik een kast met rommel in waar ik een paar dozen vol met mijn oude notitieboeken vond,” vertelde Livingston. “Er bleken 72 boeken in te zitten. Het oudste notitieboek kreeg ik als kerstcadeau toen ik 9 was. Daarin schreef ik brieven aan mezelf over wat er in mijn leven gebeurde. Eén pagina verwijst naar een buurman in Queens die me rond mijn vijfde seksueel misbruikte. De eerste en enige keer dat ik dat erkende, pas na mijn 19e verjaardag, was toen ik mijn moeder vertelde wat er was gebeurd. Ze smeekte me om in therapie te gaan. Ik ging onder protest. Mijn poging was niet oprecht. Ik was er niet klaar voor. Ik dacht dat ik me er wel op eigen kracht doorheen kon slaan.”

Jaren van angst, depressie en paniekaanvallen volgden, vaak onderdrukt of verdoofd door alcohol, drugs of seks. Een heftig auto-ongeluk en arrestatie brachten hem uiteindelijk terug naar  therapie in 2017. Met behulp van vooruitstrevende methoden zoals EMDR en ‘Somatic Healing’, begon Livingston samen met een vertrouwde therapeut de bronnen van zijn trauma te ontdekken. Maar de grootste doorbraak kwam van ‘Internal Family Systems’, een methode die reacties op trauma triggers erkent als afzonderlijke entiteiten of ‘delen’ binnen een persoon en maakt dat de patiënt in wezen gesprekken voert met de verschillende getraumatiseerde persoonlijkheden in zichzelf.

Het open gesprek met zijn beschadigde zelf stelt een traditie van zwijgen over trauma’s aan de kaak die door het fundament van het genre stroomt; de impact van misbruik heeft grote invloed gehad op de muziek en levens van enkele van de meest iconische R&B artiesten. Met het album Like Neptune laat Son Little  zien dat niemand die deel uitmaakt van de traditie van R&B hoeft te denken dat trauma een noodzakelijk onderdeel is van de sound. Terwijl hij opgesloten zat middenin de pandemie dook hij in zijn  notitieboeken en  keerde  terug naar het maken van beats om de basis van Like Neptune te leggen met behulp van apps op zijn iPad. Later verfijnde hij de productie en voegde hij live instrumentatie toe in Ableton live- terwijl hij microdoseringen van LSD innam en zich onderdompelde in de sound van David Bowie uit de jaren ’70 en psychedelische cumbia uit het Amazonegebied uit diezelfde periode.

Son Little zal in september terugkeren naar Europa en het Verenigd Koninkrijk. De tour begint in Madrid (Spanje) op 2 september, gevolgd door shows in Duitsland, Zwitserland, de Benelux, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Op 14 september is hij te zien in Paradiso-Noord in Amsterdam en op 15 september in Bird Rotterdam.

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments