HomeMusicsor brengt eerste deel uit van driedelig debuutalbum 'Bae Doven'

sor brengt eerste deel uit van driedelig debuutalbum ‘Bae Doven’

And sor is back met zijn langverwachte eerste deel van het debuutalbum: Bae boven.

Na zijn winst van het programma Maestro dropt sor afgelopen week het langverwachte eerste deel van zijn grotendeels zelfgeproduceerde debuutalbum Bae Doven, het project waar hij al 1,5 jaar aan werkt. sor, die als dirigent de finale van Maestro wist te winnen met 77 procent van de stemmen, wil met zijn album een brug slaan tussen de werelden van respectievelijk hiphop en klassieke muziek. De albumtitel Bae Doven is een variatie op de naam Beethoven, één van de componisten wiens werk hij herinterpreteert. Ook bestaan er gelijkenissen tussen de twee: zo worstelden beide muzikanten met het verliezen van hun gehoor. Eerder verscheen van het album al de single ‘Zo Zijn‘. De videoclip van ‘Seaside’ is net verschenen.

“Eerst rapte ik met mijn chest, nu met het hart.”, aldus sor.

Voor het album schakelde sor klassieke instrumentalisten in waaronder violisten, cellisten en trompettisten. Ook maakt hij (volgens hiphoptradities) gebruik van samples van componisten als Beethoven en Eric Satie, die hij combineert met elementen uit trap-muziek.
Het album zal uiteindelijk in drie etappes verschijnen. Dit eerste deel bestaat uit zeven tracks en bevat samenwerkingen met Sef, Ray Fuego en de Belgische artiest Bhavi. De eerste single en videoclip ‘Zo Zijn’ verscheen twee weken geleden en is inmiddels de 500.000 streams gepasseerd.
Het concert dat hij met zijn eigen ‘Sorkest’ zal geven in de grote zaal van het Concertgebouw Amsterdam is in enkele weken uitverkocht. Samen met 53 musici en zangers uit het Codarts Pop Orchestra zal sor hier op 26 mei zijn voorliefde voor klassieke muziek en hiphop live samenbrengen. Meer over het album vertelt sor in het interview met NRC dat gisteren verscheen. Bae Doven is vanaf nu overal te beluisteren. 

Hou ons in de gaten voor meer nieuws over sor.
mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments